Afbeelding

Traditionele rommelmarkt in Haastrecht

Algemeen

Mireille van der Ham

Zaterdag 20 april organiseert de Hervormde kerk van Haastrecht traditiegetrouw een gezellige rommelmarkt op het Kerkplein rondom en in de kerk. Dit jaar voor de 59e keer. De opbrengst is al sinds de Kerkbrand in 1964 bestemd voor het onderhoud van de monumentale kerk.

Voor ieder wat wils

Met zeer veel inzet is destijds de kerk weer opgebouwd. Om het gebouw ook voor de toekomst te behouden als het beeldbepalende monument van Haastrecht is toen besloten om jaarlijks een rommelmarkt te houden met deze bestemming. Op de rommelmarkt vindt u onder andere huishoudelijke spullen (geen glaswerk en servies), elektronica, speelgoed, ijzerwaren en fietsen, boeken en cd’s, kleding (geen kussens en dekens), schoenen, tassen en allerhande curiosa. Ook kunt u genieten van verse oliebollen, taart en cake of een kopje koffie of thee. Het terras is de hele dag geopend. Het Rad van Fortuin zorgt voor onverwachte prijsjes. De rommelmarkt begint om 9.30 uur en is om 14.00 uur afgelopen.

Ophaalschema

Spullen voor de rommelmarkt worden vanaf 18.30 uur opgehaald in Haastrecht op maandag 15 april in de wijken Agterpoort, Bergvliet en Bos en Water. Dinsdag 16 april in het dorp en wijk Hofkamp en woensdag 17 april in de wijk Stein. U kunt op deze avonden, tussen 19.00 en 21.00 uur, ook uw spullen afgeven bij de kerk.

Vrijwilligers gezocht

De organisatie mag weer rekenen op vaste vrijwilligers. Het sorteren op de ophaalavonden maar ook overdag in de kerk en de dag van de rommelmarkt zelf zijn altijd heel gezellige momenten. Het doel van alle vrijwilligers is zoveel mogelijk te verkopen, het bedrag van het vorige jaar te evenaren, maar liefst hoger uit te komen.

Vindt u het leuk om hieraan mee te werken? Neem dan contact op met 06 53629726. Van harte welkom! Met nog meer vrijwilligers hoopt de organisatie volgend jaar de 60ste rommelmarkt te kunnen houden.

Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 3 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 5 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 8 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00