Voetbalverslagen en voetbalprogramma

Montfoort S V’19 - Argon 3-1

Belangrijke driepunter

Drie belangrijke punten te halen om aan te haken in de stand was de opdracht tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende Argon uit Mijdrecht. Beide ploegen begonnen behoudend aan de wedstrijd en wilden zo min mogelijk fouten maken. Argon dat iets meer in balbezit was wist eigenlijk zijn voorwaartsen niet te bereiken. Zo nu en dan kwam rechtsback Winters door, maar hij werd goed opgevangen door Nicky Besamusca. In het centrum van de Montfoort-verdediging speelde Emiel Voogt een prima wedstrijd. Kansen in de eerste helft waren er voor Don Mimpen - kopbal gered door de keeper - en voor Denny van Loen. Zijn ziedende schot ging vlak voor de pauze net over de lat. Argon kwam na rust goed uit de kleedkamer en wist enkele corners te verdienen. De Montfoort-verdediging leverde prima werk en waar nodig greep Robin Vianen betrouwbaar in. Bij een van de eerste corners aan Montfoort-zijde kreeg Randy Meeuwsen de bal vrij bij de tweede paal. Zijn harde diagonale schot verdween onhoudbaar voor de Argon-keeper in de goal; 1-0. Na zijn goal werd Randy Meeuwsen gewisseld voor Jasper van de Haselkamp. Montfoort bleef aandringen en het was Thomas Koense die na een uur spelen prachtig de 2-0 nul in de kruising schoot. Deze stand moest vertrouwen geven om de voorsprong uit te breiden. Montfoort bracht eigenlijk zelf Argon weer terug in de wedstrijd. Na een verkeerd genomen vrije trap op de Argon-helft kon Mika Keizers ineens aan de Montfoort-verdediging ontsnappen en de 2-1 achter Robin Vianen schieten. Er sloop geen twijfel in het team en na goed voorbereidend werk van Jasper van de Haselkamp kon Denny van Loen alleen op de keeper af gaan. Denny bleef rustig en wist onder druk van een Argon verdediger de 3-1 onder de Argon- keeper door te schuiven. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar waardoor de drie punten in Montfoort bleven. Montfoort SV ‘19 heeft twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd: Montfoort SV ‘19 - Batavia ‘90. Aanvang 14.30 uur.

Drie doelpunten tegen in slotminuten

Groot Ammers - Haastrecht 5-1

Soms kent een wedstrijd een cruciaal moment. Bij de uitwedstrijd van Haastrecht vond dat rond het uur plaats. Ne een gelijk opgaande eerste helft waarin niet geschoord werd namen de gastheren brutaalweg een 2-0 voorsprong door doelpunten van Stan Forst die in de 52e minuut een strafschop benutte en Korrel die na een hoekschop de bal in de rebound inschoot; 2-0; (54e min). Nog voor het uur kwamen de bezoekers lichtelijk terug en wist Björn van Leeuwen zijn team terug in de wedstrijd te brengen. De gelijkmaker hing hierna in de lucht, maar dé gelegenheid hierop werd door Kelvin Poot gemist. “Wordt het gelijk, dan krijg je een andere wedstrijd. Groot Ammers maakte goed gebruik van de ruimte die het kreeg en was efficiënt in de afronding”, concludeerde coach Mike Spencer. Nu moest Haastrecht de wedstrijd uit handen geven en werd het een geflatteerde uitslag. Tussen de 82e en 87e minuut voegden de mannen uit Groot-Ammers drie doelpunten aan het totaal toe. De invallers De Hoog en Van den Berg en Sam Beekman maakten het beeld volledig; 5-1. Spencer: “Ik mis nog een aantal vaste krachten, waardoor we niet kunnen brengen wat zou moeten.”

Oorwassing uitgedeeld

SPV’81 -Sportief 5-0

Sportief is op bezoek bij SPV ‘81 tegen een verrassende en zeer pijnlijke nederlaag aangelopen. Na een ruststand van 2-0 eindigde het duel in maar liefst 5-0 en was de oorwassing compleet. Sportief opende het duel nog furieus. Na amper een minuut spelen was het een perfect aangesneden vrije trap van Daan Koot die Tosca Wens binnen leek te koppen, maar zijn inzet ging naast. Nog geen minuut later was het wederom Wens die de bal van dichtbij binnen leek te schieten, maar nu werd zijn inzet geblokt. Kortom mogelijkheden te over voor de bezoekers. Na vijf minuten spelen was het Koot die Justin Verkerk wegstuurde maar oog in oog met doelman Jorin van Kleef kwam laatstgenoemde als de winnaar uit de strijd. Het leek een opmaat voor een grote score voor Sportief. Niets was minder waar, want in de zesde minuut was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. De eerste de beste keer dat men de middenlijn passeerde was het direct doeltreffend en nam het dus verrassend de leiding door Lex van Maurik;1-0. In een voor de supporters saaie eerste helft waar Sportief veelal de bal had maar geen kansen kon creëren en een SPV dat op de counter loerde. Met succes, want drie minuten voor de rust was het de beurt aan Rens Wiltenburg; 2-0 tevens de ruststand. Het eerste kwartier van de tweede helft was Sportief nog steeds van streek. Voorin werd er geen bal vast gehouden, het middenveld werd compleet overlopen en de verdediging had meerdere malen het nakijken. Het was nog aan doelman van der Laan te danken dat hij ‘slechts’ drie keer moest buigen. Zo stond er na een uur spelen dus een 5-0 tussenstand op het scorebord. Sander Koolwijk (2x) en Stijn Achterberg waren hiervoor verantwoordelijk. De thuisploeg vond het wel best en liet de touwtjes iets vieren, maar kreeg alsnog wel enkele mogelijkheden. Sportief zette hier niks tegenover en kwam niet verder dan een schot van Wens die prachtig gekeerd werd door Jorin van Kleef die Jeroen Both bekwaam verving.

Geel en dubbelgeel

Siveo’60-Linschoten 3-1

Linschoten verloor het cruciale treffen tegen Linschoten en dat leverde na afloop veel frustratie op. De referee trok liefst acht - veelal onnodige - gele kaarten (vijf voor Linschoten, drie voor Siveo) maar de beide teams zaten duidelijk ook aan de ondergrens. Al binnen een 5-tal minuten zette de arbiter de toon. Siveo-aanvoerder Sven van der Plank reageerde op een door velen omstreden geachte penalty -Jelle Baars werd neergelegd- en de eerste gele kaart was zijn deel. De strafschop werd vervolgens vlekkeloos benut door Tom Mooij: 0-1. Siveo was aangeslagen en verloor veel duels op het middenveld. De gastheren mochten niet mopperen dat het gevrijwaard bleef van een grotere achterstand. Net voor de thee draaide alles om. Een doelpunt voor Linschoten werd afgekeurd, net nadat de thuisploeg via de kluts op gelijke hoogte was gekomen; 1-1 door Jasper de Kruijff. Even later leidde een lichte overtreding van Linschotenaar Ton Mooij tot een gele kaart, die hij -na commentaar- zelfs direct opgewaardeerd zag tot rood. Siveo’60 leek meteen na de pauze de strijd te beslissen maar de actie van Gerwin Verlaan eindigde net naast het doel. De geelblauwen zetten druk, maar de Linschotense counter lag op de loer. Halverwege de 2e helft was het voor Siveo dan toch raak. Een onomstreden penalty werd door aanvoerder Sven van der Plank onberispelijk tegen de touwen geschoten: 2-1 (66e min). Na opnieuw een onnodige dubbelgele kaart voor Linschoten (Joey van Kouwen) was het Luuk Bregman die vanuit de kluts via een verdediger de beslissing forceerde: 3-1; (83e min) .Een uiterst magere pot leverde voor de geelblauwen een belangrijke -geflatteerde- driepunter op. Frank Spermon blijft erin geloven dat hij een ommekeer kan bewerkstelligen bij Linschoten, ondanks de 3-1 nederlaag bij Siveo’90. “Al moet ik tegen de hele wereld vechten, ik ga niet opgeven”, aldus de trainer. Spermon vond ook dat zijn ploeg redelijk had gespeeld voor rust en dat er flink wat mogelijkheden waren gecreëerd. Toch ging Siveo dankzij drie goals met de winst aan de haal. Ook de twee domme rode kaarten hielpen niet echt om resultaat te halen. “De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg, voetbal kan oneerlijk zijn en mentaal zijn we niet de sterkste”, stelde Spermon vast.

Met trots presenteerde VV Linschoten de nieuwe wedstrijdkleding, trainingskleding en uitgaanskleding naar de wedstrijd. Deze nieuwe kleding is mede mogelijk gemaakt door: Elektro Internationaal uit Woerden en Van der Woude Auto’s BV Woerden. De club en de selectie zijn erg dankbaar voor de steun! Linschoten gaat alle zeilen bijzetten om handhaving in de vierde klasse te bewerkstelligen. Op dit moment bezetten ze de 12e plaats in de 4e klasse B.

Weerzien

De Rijnstreek - WDS 0-3

Na jarenlange afwezigheid stond de derby tussen De Rijnstreek en WDS afgelopen zaterdag weer op het programma. Direct vanaf het begin van de wedstrijd was WDS de bovenliggende partij en zette het veel druk naar voren. Dit betaalde zich al snel uit in een doelpunt van Ivo Lemkes; 0-1. Ook na de 0-1 was het WDS dat het spel bepaalde en veel kansen creëerde. Na ongeveer een half uur spelen rondde Elwin van der Stigchel een aanval van WDS af. Met een 0-2 tussenstand werd er gerust. Buiten wat speldenprikjes (en een fraaie halve omhaal) werd De Rijnstreek de gehele wedstrijd niet écht gevaarlijk. Mika Tuithof schoot een vrije trap op sublieme wijze binnen en zette daarmee ook direct de eindstand van 0-3 op het scorebord. Gezien de uitslagen op de andere velden was het hierdoor een erg goed weekend voor WDS dat zich op de 2e plaats bevindt.

Van streek

Vep - Cabauw 5-1

Cabauw verloor in Woerden met 5-1 van VEP. De eerste 25 minuten speelde Cabauw degelijk tegen het sterke VEP. Onnodig balverlies leidde de eerste Woerdense treffer in. VEP was met name gevaarlijk in de omschakeling en dat leidde ook tot de openingstreffer. Toen daar ook nog een eens strafschop op volgde, moest in de rust een nieuw plan de campagne worden verzonnen. Aan de uitvoering daarvan kwamen de roodwitten niet toe, want een derde doelpunt gooide de wedstrijd op slot en VEP voegde er nog twee doelpunten aan toe. Verder dan het redden van de spreekwoordelijke eer kwam Cabauw niet. Stan van Bemmel klaarde dat klusje. Volgende wedstrijd: koploper ONA thuis.

13:00 - Montfoort SV ‘19 - Cabauw

Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 4 uur geleden
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 5 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 8 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 10 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 12 uur geleden
Dertien mei 13 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 mei, 18:00