Afbeelding
Foto: Siem van der Burg

Schilder- en tekenclub de Wilgenstreek viert 40-jarig jubileum

Algemeen

Siem van der Burg

Enkele leden van de club zijn er al vanaf het begin. Anderen zijn er pas een paar jaar. De club bestond in het begin uit ongeveer veertig leden. Dat zijn er nu zeventien. Meestal vrouwen, ook al is dat niet met voorbedachte rade. Het 40-jarig bestaan werd gevierd bij Broeck.

Elke dinsdagochtend, donderdagmiddag en woensdagavond zijn ze in een lokaal in het cultuurhuis te vinden. “Helaas moeten we hier vanaf 1 juli 2024 weg”, zegt bestuurslid Gerrie van Roon. “We zijn op zoek naar een nieuwe geschikte ruimte in Oudewater omdat de gemeente het Cultuurhuis gaat gebruiken. Als iemand iets betaalbaars weet mogen ze ons mailen”.

De schilder- en tekenclub is er voor jong en oud, voor gevorderden en beginners. De vereniging heeft tot doel amateurschilders de gelegenheid te geven zich te bekwamen in hun creatieve vaardigheden.

Elke maand kiezen de twee vaste docenten van de club (Theo Bijaard en Piet van der Zee) een thema waar de cursisten mee aan de slag gaan. Er wordt onder andere gewerkt met acrylverf, olieverf en alkyd, maar ook met krijt en potlood. “De docenten leren ons allerlei technieken en coachen ons tijdens het werk”, vervolgt Gerrie. “Na afloop van een periode worden de schilderijen van elkaar bekeken en besproken. We geven elkaar dan positief en opbouwend commentaar. Schilderen en tekenen is fantastisch om in clubverband en individueel te doen. Bij de club leer je veel en het is heel gezellig, daarnaast is het ook geweldig om bijvoorbeeld met je (klein)kinderen te doen. Zelf teken ik vaak met bewoners van De Wulverhorst.”

Wat er zoal gemaakt wordt is tevens te zien op facebook en instagram (schildersclubdewilgenstreek). Wilt u meer weten of kennis maken met de Teken- en Schilderclub de Wilgenstreek neem dan via mail contact op met Gerrie van Roon (pigeltje@hotmail.com) of Dagmar Stellingwerff (dagmar.wynn@gmail.com)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 8 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 9 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 10 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 13 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 15 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes 18 uur geleden
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00
Lopers komen aan bij 't Kruispunt.
Bevrijdingsvuur in Linschoten 7 mei, 18:00