Leden van Lionsclub Het Stigt actief bij de Polstokvereniging in Linschoten.
Leden van Lionsclub Het Stigt actief bij de Polstokvereniging in Linschoten.

Montfoorters actief tijdens NLdoet

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

De jaarlijkse NLdoet-dagen zijn altijd een gelegenheid voor lokale verenigingen en organisaties om de handen uit de mouwen te steken en iets goeds te doen voor de gemeenschap. Dit jaar waren zowel de Lionsclub Het Stigt als Scouting Montfoort actief betrokken bij dit initiatief.

Voor Lionsclub Het Stigt uit Montfoort en Linschoten viel de keuze dit jaar op Polstokvereniging Linschoten. Al vroeg in de ochtend verzamelden een aantal leden zich bij het clubhuis van de polstokvereniging om een aantal klussen aan te pakken ter voorbereiding op het nieuwe polstokverspringseizoen. Van het afvoeren van afvalhout tot het onkruidvrij maken van het terras en het egaliseren van de zandbedden van de springschansen, de leden van de Lions stonden paraat om te helpen. “De polstokvereniging was erg blij met deze hulp in het kader van NLdoet en de leden van de Lionsclub hebben zich wederom van hun dienstbare kant laten zien”, merkt Ton van der Made van de Lionsclub op.

Veel werk verzet

Ondertussen waren de vrijwilligers van Scouting Montfoort ook druk in de weer op beide locaties van de scoutinggroep. Bij Ons Honk aan het Pastoor Spaanplein begonnen ze om 10.00 uur met een scala aan klussen. Terwijl de speltak Bevers nog druk bezig was met hun scoutingactiviteiten, waren de vrijwilligers al begonnen met het schoonmaken van muren en het opknappen van de bovenverdieping. Na de lunch werd er verder gewerkt aan het aanleggen van een degelijk pad naar de houtopslag en het opknappen van het pad naar de pionierpalen. “Aan het eind van de dag konden we terugblikken op een zeer productieve dag waarbij er met veel plezier veel werk is verzet”, vertelt Bas Nulkes van Scouting Montfoort enthousiast.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 2 uur geleden
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 3 uur geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 4 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 9 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 12 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 8 mei, 19:00
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 8 mei, 18:00
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 8 mei, 17:00