Afbeelding

Honderd jaar ‘Zingt Gode Lof’

Algemeen

Hanneke Stoof

De ingerichte etalage van ‘De Ballensnoeperij van VOL’ met spullen over honderd jaar koor is een prachtig idee om de geschiedenis van het koor weer te geven. Een wandeling door de tijd, met foto’s, een poster, een vaandel, een kaars en andere memorabilia die de evolutie van het koor laten zien.

De etalage was afgeplakt met krantenpapier met daarop verschillende data van jubileumvieringen. Voorzitter Tirza Vreeken heette buiten, voor de etalageruit, de aanwezigen van harte welkom. “Het jubileumjaar is voor kleine Linschotenaren, grote, eigenlijk voor iedereen. Het koor is van het hele dorp en vandaar dat de jubileumactiviteiten ook op het dorp gericht zijn”. Zij legde uit dat het krantenpapier onder andere symbool stond voor de aandacht die het koor gekregen heeft van de diverse kranten door de jaren heen. De daarop geschreven data, 25, 50, 60, 75, 80 en 95 stonden voor gevierde jubilea.

Zestig jaar lid

Vreeken nodigde Gerrie den Boer-de Heer uit om het eerste stukje van het krantenpapier van de etalage af te pellen en zo de etalage te onthullen. Het stukje met de zestig. De zestig stond voor een jubileumjaar maar ook voor het jubileum van mevrouw den Boer-de Heer die het langstzittende lid is; zestig jaar. Daarna mochten de leden stukje voor stukje de etalage verder onthullen.

Een majestueus optreden

Gedenkwaardige momenten in die honderd jaar zijn toch wel het Groot Nationaal Zangconcours bij het 25-jarig jubileum in 1949 waar zangverenigingen uit de wijde omgeving aan meededen. Dat was destijds wel een heel mooi evenement voor een klein dorp als Linschoten. Het eerste jubileum dat Vreeken meemaakte was het 95-jarig jubileum in 2019. Een krant schreef toen over een majestueus optreden. “Dat vond ik wel een mooi woord,” aldus Vreeken.

Voor dit jubileum staan er leuke evenementen op het programma, een ouderenzangmiddag, een kinderspeurtocht, een muzikale dag en natuurlijk een jubileumconcert. Houdt u de kranten in de gaten en neem een kijkje in de etalage van De Ballensnoeperij in Linschoten.

Verder wordt er een jubileumuitgave gemaakt, waarvoor het koor nog op zoek is naar verhalen en namen van leden op foto’s uit de begintijd van ZGL. Kunt u ons verder helpen of wilt u inlichtingen hierover dan kunt u e-mailen naar nhcdehaan@gmail.com of bellen met 06-38896449.

Ingepakte etalage
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 1 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 2 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 5 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 7 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 9 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 10 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort gisteren
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af gisteren