De organisatie van de dorpsquiz.
De organisatie van de dorpsquiz. Foto: Hanneke Stoof

Dorpsquiz Linschoten eerste editie een succes

Algemeen

Hanneke Stoof

In het kader van het vijftigjarig bestaan van Tennisvereniging Linschoten hebben al de nodige festiviteiten plaatsgevonden. Om het hele dorp in deze feestelijkheden te betrekken werd er een dorpsquiz georganiseerd.

De eerste dorpsquiz heeft zo’n tweehonderdvijftig mensen op de been gebracht. Negentien teams namen deel. De teams droegen namen als ‘Sneeuwwitje en de 29 dwergen’, ‘Gert’s Angels’, ‘Spek & Bonen’ en ‘LOL’ (Leve Ons Linschoten).

De vragen zijn bedacht door een team van zes leden van TVL. Een gelikte ordner met de opdrachten en kennisvragen, een USB-stick met geluidsbestanden, dit alles in een stoffen tas, het zag er erg professioneel uit. Wat zullen ze hier een werk aan gehad hebben.

Op zaterdag 7 oktober om 19.00 uur mochten de tasjes met de mappen opgehaald worden door de teamcaptains bij de TVL-kantine. De eerste was er al ruim voor die tijd. De teams werden ingeschreven en de tasjes zouden uitgedeeld worden. De deelnemers waren zo enthousiast dat de tassen van de bar gegrist werden. Men verdween als een haas naar de locatie waar het team zat te wachten.

Tussen de 65 vragen en opdrachten zaten opdrachten bij als ‘bak een cake’. De cake moest ingeleverd worden bij de TVL-kantine. Zo kon het zijn dat de cakes nog lauwwarm de kantine bereikten. Daar begon de proeverij voor de organisatoren. “Deze is wel een 8,5 of misschien wel een 9”, oordeelde Jan van Gool.

Om 21.00 uur moest er per team één lid naar de TVL-kantine komen voor de ‘danswedstrijd’. Een aantal van de teamleden had een leuke uitdossing aangetrokken. Nadat er een groepsfoto was gemaakt bleek het te gaan om een verkeersexamen. Daar hadden de deelnemers niet op gerekend. “Heeft er iemand een leesbril voor mij”, riep een deelnemer vertwijfeld. Gelukkig kon ze gered worden. Het was een pittig examen. Na afloop bleven enkele teamleden hangen in de kantine. “Moet je niet terug naar je team”, vroeg een van de organisatoren. Het antwoord was “ik hoop dat ze alles al opgelost hebben”, maar uiteindelijk vertrok hij toch richting zijn team.

Op dorp kwam je ook mensen tegen op de fiets in gele veiligheidshesjes. Deze mensen waren op zoek naar de antwoorden bij de Linschoten-plaatjes.

In de huiskamers werd er flink geploeterd op de vragen. “Er zijn mensen die enorme rotvragen bedacht hebben”, was een van de opmerkingen. Telefoons, tablets en laptops werden gebruikt. Zelfs een telefoonboek van weleer werd doorgekeken. Er werd ook gebeld naar kennissen die mogelijk een antwoord zouden weten. De catering bij sommige teams loog er ook niet om. Bij een team dat in een kantoorpand aan het ‘werk’ was stonden twee kippiepannen, er lagen kilo’s kruidnoten, lekkere taarten en bij een ander team was de sushi populair. Wat gezegd kon worden dat men in alle rust bezig was met antwoorden verzamelen. Teams waren samengesteld uit jong en oud om meer kans te maken.

Het winnende team zal bekend worden gemaakt op zaterdag 28 oktober. Er is een hoop nakijkwerk. Daar zal de organisatie wel even mee bezig zijn. De locatie is afhankelijk van het aantal mensen dat eropaf komt dus dit is bij het verschijnen van deze krant nog niet bekend.

“Mocht deze dorpsquiz nog eens gespeeld worden dan lijkt het mij leuk om met hetzelfde team deel te nemen”, aldus captain van het team LOL.

Bij de ‘Strickjes’ werd hard gewerkt.
Dansen maar.
De teams schrijven zich in.
Team ‘Geen commentaar’ te druk om commentaar te geven
Team LOL even niet lollig maar aan het werk.
Nel van Steijn zit in haar mooiste dansoutfit ‘verkeersexamen’ te doen.
Teamcaptain LOL, Iris Snoek, heeft er lol in.
Ook deze heren waren mooi uitgedostvoor de danswedstrijd.
Er worden vast wat verkeersexamensnagekeken.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 14 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 16 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00