Opperste concentratie onder de deelnemers.
Opperste concentratie onder de deelnemers. Foto: Hanneke Stoof

Hartverwarmende gezelligheid voor ouderen

Algemeen

Hanneke Stoof

Ondanks het mistige weer waren er veel ouderen en vrijwilligers van de stichting ‘Met je hart’ naar Dorpshuis De Vaart gekomen voor een gezellige middag.

Met je hart pakte weer eens goed uit. Ruim 35 ouderen uit Montfoort en Linschoten en 22 vrijwilligers kwamen bijeen voor een bingomiddag. Nadat er al een paar bingo’s gevallen waren en er mooie prijzen uitgezocht waren, bracht Sinterklaas een bezoekje.

Sinterklaas keuvelde gezellig met de ouderen en riep een aantal van hen bij zich. Dat viel niet altijd mee want niet iedereen was even mobiel. “Er moet ook altijd een Severs aan te pas komen om mensen in beweging te krijgen”, grapte de Sint nadat Corry Kooper-Severs een van de ouderen begeleidde richting de Sint. Veelvuldig noemde Sinterklaas de naam van Nel van den Brink. Nee, Nel hoefde niet mee in de zak. Nel is een zeer actieve vrijwilliger die boodschappen doet voor menigeen, kaartjes stuurt naar een jarige deelnemer van ‘Met je hart’ en verder op veel gebied actief is. Ze mocht ook even bij Sint komen.

Nadat de Sint vertrok met zijn Pieten ging men verder met de bingo. Uiteindelijk ging iedereen met een leuk cadeau naar huis. De plaatselijke winkeliers, Boon’s Markt, Jaa Wonen, de Wereldwinkel, JHL Keramiek, Hema Montfoort en vele anderen waren de gulle gevers van de cadeaus.

Tot slot werden de magen gevuld met een frietje, kroketje en een ijsje toe. Een middag om de eenzaamheid even te doen vergeten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 11 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 13 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 16 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00