Afbeelding

Opbrengst kerstmarkt

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Begin december bracht de jaarlijkse Montfoortse kerstmarkt gezelligheid en warmte in de voormalige bloemenzaak van Nicole aan de Provincialeweg. De verkoop van curiosa, kerstversiering en tweedehands artikelen stond niet alleen in het teken van feestvreugde maar had ook een nobel doel. De opbrengst van de verkoopdagen werd namelijk geschonken aan goede doelen. Dit jaar: STAM en het Knopenbad in Montfoort.

Bij de feestelijke overhandiging van de cheques, die vorige week plaatsvond, deelden de bezielers achter het evenement, Ike van de Pol en Jolanda Groen, hun enthousiasme. Ike benadrukte: “Niet alleen hebben we met veel plezier tweedehands spullen een tweede leven gegeven, maar we hebben ook onderling enorm veel plezier beleefd. Tijdens de verkoopdagen was de opkomst overweldigend, en het was hartverwarmend om te zien dat mensen spontaan aanboden om te helpen. Dat was echt fantastisch.”

De Stichting Tent Activiteiten Montfoort (STAM) en de Stichting Zwembad Montfoort werden vervolgens verrast met royale cheques ter waarde van € 1.750,- elk, overhandigd door de kerstmarktorganisatie. Voor beide stichtingen betekende dit een vliegende start van het nieuwe jaar en een stimulans om op hun eigen manier bij te dragen aan de Montfoortse samenleving.

Carlos van de Berg, namens STAM, deelde zijn dankbaarheid: “We kunnen dit bedrag goed gebruiken, want we hebben op korte termijn plannen om een nieuwe aanhanger aan te schaffen. De boerenkar, waarop onze tentzeilen, palen en haringen liggen, is meer dan 40 jaar oud en eigenlijk te versleten om de weg op te sturen. Met dit bedrag kunnen we snel de benodigde stappen zetten, zodat onze vaste chauffeur Arie Spruit komend tentseizoen weer veilig de weg op kan.”

Voor ouders en kinderen met een zorgvraag.
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag 5 uur geleden
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 12 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 19 mei, 19:00
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 mei, 17:00
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 mei, 14:00
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00