Groep 8 van de Graaf Jan van Montfoort school.
Groep 8 van de Graaf Jan van Montfoort school.

Curlingseizoen in volle gang

Algemeen

Het curling seizoen in Montfoort is alweer op de helft. In december zijn onder meer de Montfoortse basisscholen tijdens de gymles langs geweest. Ook veel bedrijven en families hebben het jaar gezellig afgesloten met een potje curling in de STAM tent bij Boer Hans Activiteiten.

Januari staat in traditiegetrouw in het teken van de Curling Cup. Een recordaantal van honderd teams heeft zich ingeschreven voor dit toernooi om de Gouden Curling steen. Vanaf 4 januari tot en met 3 februari worden op twintig speelavonden 238 wedstrijden gespeeld.

Afgelopen zaterdag was het ‘Super Saturday’ waarin twaalf teams streden om vier plaatsen in de play offs. Onder meer de teams van Bloklandfestival en Meerkerk Infra moesten toezien hoe team Doeldijk en STAM een ronde verder gingen. Op 3 februari is de grote finale, maar voor die tijd moeten nog 140 wedstrijden gespeeld gaan worden. “Tot nu toe loopt alles op rolletjes. Alle teams zijn gelukkig op tijd komen opdagen en alle avonden waren eigenlijk heel sportief en gezellig”, aldus toernooileider René Damme van de Montfoortse IJsclub. Ton de Jong vult aan: “Er moeten in korte tijd heel veel wedstrijden gespeeld worden, maar gelukkig kunnen we rekenen op de steun van een trouwe poule van spelleiders. Anders is dit allemaal niet mogelijk. “

Deze spelleiders zijn niet alleen voor de begeleiding van het curling toernooi, maar waren ook weer aanwezig toen vorige week de ouderen van ontmoetingscentrum ‘t Bakkershuis en kinderen met een beperking kwamen curlen. René Damme legt uit: “Dankzij de steun van Montfoort Vitaal en diverse sponsoren kunnen we bepaalde doelgroepen gratis laten curlen. Zo willen we zoveel mogelijk mensen deze winter even van de bank af laten komen. Gewoon om ze lekker te laten bewegen en vooral even te laten lachen langs de curlingbaan.”

In februari wordt er nog een klein toernooi georganiseerd voor de mensen die te laat waren met inschrijving voor het grote toernooi. Voor deze ‘Conference cup’ zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Via www.curling-montfoort.nl kunnen geïnteresseerden zich inschrijven of een baan reserveren voor een bedrijfs- of familie-uitje.

Afbeelding
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 2 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 19 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 21 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag gisteren
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00