Er waren veel kinderen, maar alleen Nelly staat op de foto.
Er waren veel kinderen, maar alleen Nelly staat op de foto. Foto: Aad Kuiper

Voorlezen in bieb ook op zaterdag 3 juni

Algemeen

Aad Kuiper

Alle beetjes helpen en zeker als het om voorlezen gaat. Dat weten ze in de bibliotheek natuurlijk ook. Daarom wordt er regelmatig voorgelezen voor peuters; interactief voorgelezen. Naast individuele ouders met jonge kinderen maken kinderdagverblijf Jip en Janneke (Kind & Co) en kinderopvang het Touwhuis (Quadrant) hier graag gebruik van. Wie in Oudewater samen met zijn of haar kind(eren) naar de mooiste kinderboeken wil komen luisteren is van harte welkom in de bibliotheek.

‘Nelly en Marja komen om de beurt speciaal naar Bibliotheek Oudewater om een mooi verhaal voor te lezen aan kinderen vanaf 2 jaar. Je hoeft je niet aan te melden, het is op inloop.’ Deze keer was Nelly aan het interactief voorlezen; interactief wil zeggen dat Nelly voor, tijdens en na het voorlezen met de kinderen praatte over het verhaal, vragen stelde en ze zongen er met elkaar liedjes over. Iedere maand hebben ze een ander thema. “Deze maand gaat het over dieren”, vertelde Nelly. Meer dan 20 kinderen luisterden aandachtig en/of deden actief met Nelly mee. En naast voorlezen thuis is dit een welkome aanvulling, want … voorlezen verrijkt de woordenschat en draagt bij tot een beter taalgevoel en taalbegrip. Kinderen die op jonge leeftijd regelmatig voorgelezen worden, leren later sneller zelf lezen en hebben minder moeite met spellen en begrijpend lezen. Marina Severs van Jip en Janneke: “We komen hier met peutergroepen sinds het voorlezen wordt aangeboden. Het is al een uitstapje als we met de bakfiets ergens naartoe gaan. Maar we willen ze dit natuurlijk heel graag meegeven; het voorlezen op een andere plek dan thuis. Want ook wij vinden voorlezen belangrijk. En dan kunnen we gelijk aan ouders laten zien hoe fijn kinderen dit vinden en hoeveel plezier ze eraan beleven.”

BoekStartdag

Op zaterdag 3 juni vindt in dit kader de BoekStartdag in de Bibliotheek Oudewater plaats. Van 09.30 tot 12.00 uur is er een voorleesfeest voor de allerkleinsten. Dit is dé gelegenheid om in de bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders welkom te heten en een aantrekkelijk programma of activiteit aan te bieden. Voor het programma van én aanmelden voor deze Boekstartdag en voor de voorleesagenda: www.bibliotheekhetgroenehart.nl

Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 16 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 23 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00