Wil de Vries samen met regisseur Jørgen Veldman.
Wil de Vries samen met regisseur Jørgen Veldman. Foto: Aad Kuiper

Midland en Gouwestad presenteren samen diverse sporten

Algemeen

Aad Kuiper

Radio Midland FM en RTV Gouwestad bieden de luisteraars in een gezamenlijk radioprogramma dat op zaterdag 13 januari wordt uitgezonden een enorm gevarieerd aanbod aan interviews met sportclubs voor jong en oud en alles wat daartussen zit. Een keur aan goede gesprekken laten heel veel sporten tot leven komen en laten horen wat er op sportgebied allemaal leeft in Oudewater en Gouda.

De presentatie is in handen van Paul Rijlaarsdam en Remco Belonje, de regie is in handen van Jørgen Veldman en als interviewers zult u onder anderen Gerrit Schinkel, Koos de Groot en Wil de Vries kunnen horen vanuit het Grieks Restaurant Rhodos in Gouda. Want daar vindt de gezamenlijke halfjaarlijkse locatie-uitzending plaats waarin van 14.00 tot 18.00 uur het afgelopen seizoen wordt doorgenomen en met de sportgasten vooruitgeblikt wordt. De meeste gasten komen uit het sportverenigingsleven van Gouda, Oudewater en Waarder-Driebruggen.

De uitzending start met korte interviews met de wethouders die sport in hun portefeuille hebben, de heren Michiel Bunnik (Gouda) en Walther Kok (Oudewater). Vervolgens vinden diverse interviews plaats met o.a. Joke Bode (Loopgroep Oudewater), Johan van Eik en Gerard Gerritsen (WDS), Gerrit Schinkel (Sportraad Gouda), Julia Chorus (Heksenmeppers), Henk van Zutphen (AV Gouda), Kemposchool Timor, Jenny van Eldik (Oudewater Vitaal), Silent Dragon, Ruud Cromwijk (Stichting Custwijk), Nico Groot (Huis van Alles), Bouncers Basketball en Ruiterclub Bloemendaal, Sportschool den Edel, Femke schouten (DVC volleybal) en Gerben de Groot (Badminton Oudewater).

Enthousiaste vertegenwoordigers

Jørgen Veldman en Wil de Vries vertellen enthousiast over dit programma. Maar vooraf horen we dat Jørgen al 36 jaar als sportverslaggever actief is, maar daarnaast ook andere vaak indringende programma’s heeft gepresenteerd; hoe kan het ook anders als je bijvoorbeeld motivatietraining hebt verzorgd en jarenlang als sportleraar aan de Goudse Waarden verbonden was, terwijl Wil inmiddels ook alweer 18 jaar actief is voor Midland FM; zij begon met 50 beaufort en presenteert nu regelmatig ‘Gast uit de streek’. Beiden benoemen de uitstekende samenwerking van de zenders. Jørgen: “Wij gaan enorm graag met jullie in zee, want wij ervaren een enorm goede klik, en via onze interviews kunnen we laten horen wat er allemaal te beleven valt op het gebied van sport in de regio.”

Wil de Vries: “Onze samenwerking is inderdaad voortreffelijk, maar we kijken in het belang van onze luisteraars ook verder over de grenzen, bijvoorbeeld naar Woerden en de Krimpenerwaard.” Jørgen Veldman: “Maar nu eerst de sport van aanstaande zaterdag: we laten niet alleen bekende clubs aan het woord, maar ook minder bekende. Wat ik heel bijzonder vind is dat ze bij Silent Dragon ook training geven aan kinderen met een beperking.” Wil de Vries en Jørgen Veldman beloven een keur aan boeiende verhalen van en over allerlei sportclubs.

Radio van RTV Gouwe-stad is via de ether te vinden op 106,2 MHz; op DAB+ moet je zoeken naar GOUWSTAD
en Midland FM is ook te beluisteren via DAB+, maar ook via https://www.radioviainternet.nl/radio-midland-fm.

Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 17 minuten geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 17 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 22 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00