Afbeelding
Foto: pr

Nieuwjaarsborrel Lopikerwaard veteranen

Algemeen

Siem van der Burg

De veteranen van de Lopikerwaard starten het nieuwe jaar met een bijenkomst in Linschoten. De stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert activiteiten voor veteranen in Montfoort, Woerden, IJsselstein, Oudewater en Lopik. De borrel wordt om die reden telkens in een van die gemeenten georganiseerd.

Op zaterdag 27 januari wordt van 16.00 tot 18.00 uur de eerste veteranenontmoetingsborrel van 2024 gehouden (die om de maand voor veteranen en geïnteresseerde niet-veteranen wordt georganiseerd) in het koffiehuis van ‘het Wapen van Linschoten’ (Dorpstraat 34, 3461 CT Linschoten).

Toen de stichting Veteranen Lopikerwaard vijf jaar geleden werd opgericht leefde er bij de veteranen in de Lopikerwaard de behoefte om lotgenoten te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Een van de landelijke en maatschappelijke doelstellingen was om bij de Nederlandse samenleving waardering en respect te bewerkstelligen voor de veteranen die vaak met gevaar voor eigen leven op vredesmissies gingen. Daarom zijn deze ontmoetingsborrels ook toegankelijk voor niet-veteranen die graag eens willen praten met veteranen.

De Nederlandse blauwhelmen gaan ook tegenwoordig nog op vredesmissies, overal in de wereld. Binnenkort waarschijnlijk weer naar Bosnië. Genoeg aanknopingspunten om eens met elkaar van gedachten te wisselen. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Het bestuur van de stichting hoopt bij de start van het nieuwe jaar weer veel veteranen te mogen verwelkomen.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 1 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 3 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 6 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort gisteren
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00