Afbeelding
Foto: Siem van der Burg

Vuurwerk bij Ahles in Driebruggen

Algemeen

Siem van der Burg

De vuurwerk-verkoop start dit jaar al op donderdag 28 december. Bij Ahles in Driebruggen zijn ze er klaar voor. De bestellingen lopen via de website al binnen vanaf begin december. “Uitleveren doen we van donderdag de 28e tot en met zaterdag 30 december”, zegt Willem Ahles.

Voorheen ook in Oudewater

Tot drie jaar terug verkocht Ahles ook vuurwerk in Oudewater. Het pand werd gehuurd van een broer. Maar vanwege de noodzakelijke investeringen, het ontmoedigingsbeleid van de gemeente Oudewater en het feit dat het pand goed verkocht kon worden, is de business geconcentreerd in Driebruggen. Achter het autobedrijf is in 2003 een aparte opslag voor het vuurwerk gemaakt die aan alle tegenwoordige eisen voldoet. Er mag 10.000 kilo aan vuurwerk opgeslagen worden.

Wat is er te koop

Volgens Ahles ligt de verkoop van vuurwerk op een niveau als nooit tevoren. “De regels worden strenger. Zo mogen we geen knalvuurwerk en pijlen meer verkopen. Maar de verkoop van siervuurwerk compenseert dat in ruime mate. Het wordt elk jaar alleen maar meer. We zouden in ruil voor de beperkingen wel graag willen dat we sierwerkpotten van 750 gram mogen verkopen. Nu ligt de grens op 500 gram. De echte liefhebbers halen die grotere potten nu uit België.” Het vuurwerk dat Ahles verkoopt wordt ingekocht in China. Dat doen ze in een samenwerkingsverband (ChinaRed) van zestig vuurwerkverkopers. Als je wilt zien wat voor soort vuurwerk er te koop is kan je op de site (https://ahlesvuurwerk.nl/categorie/assortimenten) bij elk stuk uit het assortiment een filmpje bekijken met wat je kunt verwachten.

Is het er veiliger op geworden?

Willem Ahles snapt de nieuwe strengere regels wel na de vuurwerkramp in Enschede. Hij handelt er ook naar, maar gelooft er niets van dat daarmee het afsteken van knalvuurwerk en pijlen aan banden wordt gelegd. De illegale handel neemt er naar zijn idee alleen maar door toe en er is geen enkele controle op de kwaliteit van dat vuurwerk. “Als dat vuurwerk ook legaal (en dus gecontroleerd) zou kunnen worden verkocht voorkom je eerder dat er bijvoorbeeld gevaarlijke Cobra’s uit het buitenland worden gehaald. Dan kopen mensen de minder gevaarlijke toegestane alternatieven hier.”

Bestellen en afhalen

“Bestellen kan nog tot en met vrijdag 29 december via de site https://ahlesvuurwerk.nl”, vervolgt Ahles. “Alles wat dan besteld is, wordt de 30e uitgeleverd in de winkel in Driebruggen. Op donderdag de 28e en vrijdag de 29e is het vuurwerk tussen 08.00 en 21.00 uur en op zaterdag de 30e van 08.00 tot 18.00 uur ook te koop in de winkel aan de Esdoornstraat 19 in Driebruggen. De uitlevering en verkoop start een dag eerder dan anders omdat de 31e op een zondag valt en er dan niet verkocht wordt.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 7 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 9 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 12 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00