Burgemeester Petra van Hartskamp nam het lichtbij de kerstboom bij het Oude Stadhuis in ontvangst.
Burgemeester Petra van Hartskamp nam het lichtbij de kerstboom bij het Oude Stadhuis in ontvangst. Foto: Siem van der Burg

Het vredeslicht is in Montfoort

Algemeen

Siem van der Burg

Zaterdag 16 december kwam het Vredeslicht naar Montfoort. Scoutingleden haalden het licht ‘s middags op in Utrecht bij de landelijke bijeenkomst van de scouting. Burgemeester Petra van Hartskamp nam het licht bij de kerstboom bij het Oude Stadhuis in ontvangst.

Na een korte beschouwing op de betekenis van het licht en de wens dat er vrede komt in een op dit moment roerige wereld, gaf zij het licht op haar beurt door aan vertegenwoordigers van de diverse kerken en aan de omstanders die naar de overdracht kwamen kijken en kwamen luisteren naar een paar stemmige liederen van ‘Marcello’.

Het Vredeslicht wordt jaarlijks door een Oostenrijks kind ontstoken aan de Vredesvlam in de geboortegrot in Bethlehem. Vervolgens wordt het door kinderen over de hele wereld verder verspreid. Het is de bedoeling dat er vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een zee van licht in de wereld ontstaat. Bedoeld als een baken, dat in het donker de weg wijst naar de vrede.

Op kerstavond wordt het licht bij de kerken uitgedeeld. Op die manier hoopt de organisatie dat heel veel huiskamers in Montfoort en Linschoten verlicht worden met het Vredeslicht. Het Licht uit de geboortegrot in Bethlehem.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 5 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 7 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 10 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00