Afbeelding
Foto: Isa Boere

Leerlingen Klavertje 4 verrassen bewoners van De Wulverhorst in decembermaand

Algemeen

Isa Boere

Afgelopen donderdag 14 december kwamen leerlingen van basisschool Klavertje 4 kerststukjes brengen bij de bewoners van De Wulverhorst. Tot aan de kerstvakantie krijgen bewoners van het woon- en zorgcentrum namelijk iedere dag van leerlingen van Klavertje 4 een cadeautje als een soort adventskalender. Dit zorgt voor veel blije gezichten zowel bij de ouderen als bij de kinderen.

Het idee van een adventskalender voor De Wulverhorst komt van juf Monique de Goeij. Haar zieke opa lag de laatste maanden alleen op bed en Monique wilde iets moois voor hem betekenen. Zo bedacht ze een adventskalender. Op de gordijnen hing Monique kaartjes waarop elke keer weer een verrassing stond. De ene dag kwam haar nichtje blokfluiten en een andere dag stond er een interessante vraag op een kaartje. “Degene die toen op visite kwam, filmde zijn reactie. Wij gaven dingen aan hem en hij gaf indirect ook weer wat terug met zijn reactie. Die filmpjes zijn nu nog steeds heel waardevol”, vertelt Monique. Op die manier kwam er een beetje licht in die donkere dagen. Dus waarom zou ze dit idee niet voor veel meer mensen initiëren?

Eigengemaakte kerststukjes

Zo begon ze samen met leerlingen en docenten de adventskalender voor De Wulverhorst. Tot en met 22 december komen er iedere doordeweekse dag leerlingen van de Klavertje 4 op bezoek bij het zorgcentrum. “Er komt niet altijd een grote groep, soms maar één juf met twee kinderen die wat geknutseld hebben”, legt juf Bianca van Zuilen uit. Ook doen de leerlingen activiteiten met de bewoners zoals een spelletje spelen of raambeschilderingen maken. Nu kerst dichterbij komt, gaven de leerlingen van groep 2, 3 en 4 donderdag hun eigengemaakte kerststukjes aan de bewoners. Die vallen in de smaak: ‘hartstikke mooi’ en ‘helemaal leuk’ riepen de bewoners in de woonkamer uitbundig.

Leuk om voor oude mensen te zorgen

Ook voor de kinderen zijn de bezoekjes waardevol. De juffen Bianca en Monique willen hun leerlingen bijbrengen dat je ook een fijn gevoel kan krijgen door iets aan een ander te geven zonder hiervoor iets terug te krijgen. “Volgens mij werkt het, want ik heb veel blije gezichten gezien”, zegt Bianca. Voor Olivia en Benthe (groep 3) en Raf (groep 4) is het zeker geslaagd. Benthe: “Ik vind het leuk om voor oude mensen te zorgen, want ik wil hier later ook werken”. De laatste week zullen de twee beste kerstverhalen door leerlingen van de bovenbouw worden voorgelezen en kunnen de bewoners luisteren naar een kerstkoor van 25 enthousiaste leerlingen.

Basisschoolleerlingen van Klavertje 4brengen hun zelfgemaakte kerststukjesbij de bewoners van de Wulverhorst.
Afbeelding
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 2 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 19 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 21 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag gisteren
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00