Afbeelding

Jupiter heren 1 sluit eerste seizoenshelft winnend af

Algemeen

Na een wisselvallige eerste seizoenshelft waarin bij vlagen erg sterk volleybal werd gespeeld vinden we het eerste heren team van Jupiter terug op plek vier in de promotieklasse. Afgelopen week stonden er twee competitiewedstrijden op het programma. Dinsdag werd een inhaalwedstrijd gespeeld tegen VV Utrecht en zaterdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Atalante op het programma. Voor beide wedstrijden was er sprake van een incomplete selectie. Libero/setter Rik Maaijen was twee keer niet aanwezig en tegen Atalante moest het team het ook stellen zonder Corjan Harkes.

VV Utrecht was dinsdag duidelijk een maatje te groot voor Jupiter. De mannen uit Utrecht wisten de gehele wedstrijd flinke druk uit te oefenen op de passlijn van Jupiter. Het normaal sterk aanvallende Jupiter kwam daardoor juist op dat vlak nauwelijks in een ritme. De eerste drie sets gingen zo zonder veel moeite naar VV Utrecht. Pas in de laatste set wist Jupiter zich op te richten en pakte het alsnog een belangrijk punt voor de ranglijst (1-3).

Zaterdag tegen Atalante was het een ander verhaal. Jupiter, dat vooraf de grote favoriet was tegen het laaggeklasseerde Atalante, wist dat er met dikke cijfers gewonnen diende te worden om boven in de competitie mee te blijven draaien. Vanaf het begin van de wedstrijd was dit duidelijk. Een overtuigend spelend Jupiter pakte met onder andere een sterk serverende Robin van Achthoven direct een grote voorsprong die niet meer weg werd gegeven. De eerste set was zo een makkelijke prooi met 25-13. Vanaf de tweede set leek zo nu en dan de concentratie wat weg te vallen bij Jupiter. Desondanks waren er nauwelijks problemen en wist Jupiter, als het even aanzette, ook in de drie volgende sets een veilige voorsprong op te bouwen. De sets eindigden in duidelijke cijfers: 25-17, 25-19 en 25-18.

De 4-0 winst zorgt ervoor dat Jupiter met een goed gevoel de winterstop in gaat. Een vierde plek biedt genoeg perspectief om omhoog te kijken naar de plekken die promotie op kunnen leveren. Met komende woensdag alleen nog een bekerwedstrijd op het programma kan Jupiter terugkijken op een mooi jaar. De volgende competitiewedstrijd staat op 13 januari. Dan is wederom VV Utrecht de tegenstander, ditmaal in sporthal de Galgenwaard in Utrecht.

Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 1 uur geleden
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 2 uur geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 3 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 8 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 11 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort gisteren
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 8 mei, 18:00
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 8 mei, 17:00