Tom Jansen.
Tom Jansen. Foto: Hanneke Stoof

Expositie ‘Het verloren doek’

Algemeen

Hanneke Stoof

Vrijdag 15 december om 20.00 uur opent een korte expositie van schildersgroep ‘De Wilde Weg”, in het theater ‘De Wilde Weg’ aan de Dorpstraat 33 te Linschoten. De toegang is gratis en ook 16 december is de expositie nog de hele dag te zien.

Jansen heeft veertien jaar in Linschoten gewoond met zijn gezin. Het schilderachtige Linschoten is door Jansen veelvuldig gebruikt in zijn schilderijen. Jansen is leraar kunstvakken en daarnaast kunstschilder. Voor de kunstroute 2017 heeft hij samen met een groep plaatselijke schilders de portretsessie ‘de markante Linschotenaar’ uitgewerkt. Deze portretsessie toont zijn betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en kunstscène. Hierna is schildergroep ‘De Wilde Weg’ ontstaan die jaarlijks een tweetal workshops van Jansen volgt en exposeert.

Het thema van de huidige expositie is ‘Het verloren doek’. De deelnemers hebben een eigen interpretatie gemaakt van een bekende Nederlandse schilder vanaf 1850. Zo duiken doeken van Toorop, Mondriaan en Corneille op ... met een knipoog!

Afbeelding
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 23 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00