Een high five van de Sint.
Een high five van de Sint. Foto: Sjoukje Dijkstra

Feestelijke Sinterklaasintocht in Montfoort ondanks regenbuien

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Afgelopen zaterdag, rond de klok van half 2, werd Montfoort overspoeld door een golf van enthousiaste kinderen en ouders die ondanks de regen in grote getalen op de been waren voor de aankomst van Sinterklaas. De Sinterklaasintocht, georganiseerd door Organisatie Sinterklaasfeest Montfoort in opdracht van de Winkeliersvereniging, vond net als vorig jaar plaats bij de Waterpoort - Onder de Boompjes.

De keuze voor deze locatie vorig jaar was te wijten aan de renovatie van de draaibrug, die de gebruikelijke plek voor de Sinterklaasintocht was. Gevraagd naar waarom de traditionele locatie dit jaar niet werd gebruikt, werd gesuggereerd dat het te maken kon hebben met vergunningaanvragen, mogelijk gerelateerd aan het feit dat de draaibrug na renovatie onder de provincie zou vallen.

Ondanks de regen en de verandering van locatie stond Vincent Kemp vanaf 13.45 uur klaar om samen met alle kinderen en Burgemeester Petra van Hartskamp de bekende Sinterklaasliedjes te zingen. Het doel was duidelijk: Sinterklaas en zijn Pieten een warm welkom bezorgen in Montfoort. Onder de feestelijke klanken van de liedjes onder andere gebracht door ZWUP, werden niet alleen de stembanden, maar ook de dansbenen flink aan het werk gezet om de kou te trotseren. Het gekuisde liedje ‘Daar moet een pakje in’ werd uit volle borst meegezongen en zorgde bij menig papa en mama voor een grijns van oor tot oor.

Regen, regen, regen

In tegenstelling tot vorig jaar, waar de zon volop scheen, werden de feestvierders dit jaar getrakteerd op regen die met bakken uit de hemel kwam zetten. Niet zo fijn voor de Sint die nu echt uit Spanje moest komen voor de intocht. Gelukkig hadden de zwarte Pieten humor: “Anders zijn we gewoon roetveegpiet”, merkte een van hen op, verwijzend naar de populaire discussie over de kleur van de Pieten.

De aankomst van Sinterklaas was bij de feestelijk versierde Waterpoort, die extra allure kreeg dankzij ‘t Bakkershuis. Na het begroeten van alle kinderen, ging Sinterklaas samen met de kinderen, begeleid door de ZWUP, te paard door de binnenstad. Tussen 15.00 en 16.00 uur was er een gezellig fotomoment in het Atrium in Het Antoniushof, waar jong en oud welkom waren.

Pepernoten sjoelen

Het Atrium was feestelijk versierd en gevuld met gezelligheid. Koffie en warme chocolademelk stonden klaar terwijl er druk gesjoeld werd met pepernoten. Kinderen konden op de foto gaan en werden vermaakt door dansende en zingende Pieten. Ook dit jaar waren er, net als voorgaande jaren, twee glutenvrije Pieten aanwezig, herkenbaar aan het label ‘Glutenvrije Piet’ op hun rug. Ze deelden speciale glutenvrije, lactosevrije, melkvrije en tarwevrije pepernoten uit, waarmee de organisatie rekening hield met diverse voedingsbehoeften.

Ondanks de ongemakken van de regen, bleek de Sinterklaasintocht in Montfoort wederom een succesvol en gezellig evenement, waarin de traditie van het Sinterklaasfeest levendig werd gehouden, met bijna alleen maar zwarte Pieten en een enkele ‘uitloop piet’… “Het is toch fantastisch!”, vond een oude mevrouw, die in het Atrium genoot van de toegestroomde kinderen. “Ze mogen elk jaar wel hier komen!”

Daar is de Sint, waar de kinderen al zo lang op wachtten.
Een high five van Piet.
Vol verwachting klopt ons hart.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 2 uur geleden
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 4 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 9 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00