Het gelukkige echtpaar aan de IJssel.
Het gelukkige echtpaar aan de IJssel.

Echtpaar van der Linden al 60 jaar gelukkig samen

Algemeen

In Montfoort vierde het echtpaar Gert en Riet van der Linden onlangs een voor hen bijzondere mijlpaal in hun leven: hun 60-jarig huwelijksjubileum. Terugkijkend op een zes decennia durende reis van liefde en partnerschap, straalden ze van geluk tijdens het feest dat begin november groots werd gevierd in het Oude Stadhuis.

Het begon allemaal 60 jaar geleden, toen Gert en Riet elkaar het ja-woord gaven na vier jaar verkering. Trots liet Gert een foto zien van het gelukkige paar op hun trouwdag, die ze zelfs gebruikten voor de uitnodigingskaart van het jubileumfeest. “Deze foto vertelt ons verhaal, van toen tot nu”, vertelde Riet glimlachend.

Communicatie 

Op de vraag naar het geheim van hun langdurige geluk, gaven Gert en Riet eenvoudige, maar krachtige antwoorden. Riet benadrukte het belang van communicatie en aandacht voor elkaar, terwijl Gert opmerkte dat het delen van gemeenschappelijke interesses hun reis vergemakkelijkte. “We vullen elkaar steeds aan,” voegde Gert toe, terwijl hij sprak over hoe hun hobby’s naadloos in elkaar overliepen.

Het echtpaar deelde ook hoogtepunten uit hun 60 jaar samen, waaronder het bouwen van hun eigen huis en de geboorte van hun drie kinderen - twee dochters en een zoon. “Een grote mijlpaal was dat ik zelf het huis heb gebouwd in mijn vrije tijd”, zei Gert trots. Riet voegde eraan toe: “We hebben eigenlijk nooit problemen ondervonden. Dat scheelt wel.” Hij wijst op de naam van hun huis. Na vijven. “Omdat ik het na vijven (in mijn vrije tijd) heb gebouwd.”

Groots gevierd

Het 60-jarig huwelijksjubileum werd groots gevierd in het Oude Stadhuis, waar het echtpaar vol lof sprak over de perfecte organisatie van Arie Spruit. “Het was fantastisch. Hij voelde zo goed aan hoe we het feest wilden hebben,” zei Riet. Ze benadrukte de prachtige reacties die ze ontvingen op het feest, evenals op de voorbereidingen. Terwijl ze terugblikten op hun trouwdag, herinnerden Gert en Riet zich de uitgebreide viering, inclusief een gemeentelijke en kerkelijke ceremonie, feestavond met muziek, foto’s in het park, en zelfs een receptie. “Ons huis was bijna af, we hadden zelfs nog geen stroom. Toen ik de bruid over de drempel tilde, trok de buurman voor de grap de stekker eruit. Toen was het donker”, lachte Gert.

Het echtpaar deelde ook hun liefde voor wandelen, tuinieren, en diverse hobby’s die ze door de jaren heen samen hebben gehad. “We hebben echt heel Nederland wel gezien”, zei Riet terwijl ze sprak over hun wandelavonturen. Gert voegde toe: “We hebben nooit gedacht dat we auto zouden rijden, dat we zouden reizen. We hebben nooit de talen geleerd.” Met zes kleinkinderen en een leven vol herinneringen, kijken Gert en Riet nu naar de toekomst. “We wonen in een hele fijne buurt, hebben contact met vele buren en willen hier graag nog vele jaren blijven wonen”, zei Gert.

Voor het huis dat Gert zelf in zijn vrije tijd bouwde.
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 2 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 5 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 19 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 21 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00