Afbeelding
Aad Kuiper

Henny en Riet van Zuijlen-Vergeer 60 jaar getrouwd

Algemeen

Dinsdag 28 september 2021 was de officiële trouwdag - toen hebben ze met de (klein)kinderen gezellig thuis gegeten; alle vier hun zoons wonen in Oudewater - maar de zaterdag ervoor had er al een flink feestje in Broeck plaatsgevonden en afgelopen vrijdag kwam burgemeester Danny de Vries de week vol festiviteiten rond het 60-jarig huwelijk van Henny van Zuijlen en Riet van Zuijlen-Vergeer met een grote bos bloemen afsluiten.

Officieel is Henny van Zuijlen geen geelbuik, maar als je op een boerderij in Hoenkoop, die tegenwoordig het Hof van Hoenkoop heet, geboren bent, scheelt het nauwelijks iets. Riet Vergeer is wel een geelbuik - haar vader had een rietdekkersbedrijf - en hoewel ze samen nog wel enige tijd in Hoenkoop hebben gewoond, zijn ze daarna al spoedig naar Oudewater vertrokken, waar ze nog steeds met veel plezier wonen. Henny heeft vooral op grote wagens gereden: eerst als melkrijder, later in het asfaltvervoer en tenslotte als buschauffeur bij de VAGU (nostalgie), terwijl Riet, om wat bij te verdienen, maar dat ook heel leuk vond, als serveerster regelmatig aan de slag ging bij Nederend (Stadswapen) en Seelt. Veel mensen zullen Henny van Zuijlen kennen als accordeonist bij de Vlister Zangers: “Ik speel al vanaf mijn vijfde. Toen begon ik stiekem op de trekharmonica van mijn vader te spelen. En sinds bijna twintig jaar speel ik nu bij de Vlister Zangers, maar als het beter uitkomt, zing ik ook wel mee.”

“Op het feestje bij Broeck kwamen de Vlister Zangers spontaan even langs en toevallig stond de burgemeester buiten te luisteren”, vertelde Riet van Zuijlen. “Maar je kwam niet binnen”, voegde ze eraan toe, zich tot de burgemeester wendend.” Deze reageerde onmiddellijk: “Als ik dat geweten had was ik zeker even binnengekomen, maar ik geniet wel van alle leuke momenten, die zich hier voordoen. En dat zijn er best veel.”

Het bleek dat Henny en Riet elkaar op dansles (De Visser uit Leiden) in wat toen nog het patronaatsgebouw heette, ontmoet hebben en na vijf jaar verkering getrouwd zijn. De burgemeester toonde zich nieuwsgierig naar hoe je een huwelijk zo lang zo goed houdt. Daar waren beide echtelieden vrij unaniem over: verdraagzaamheid, elkaar vrij laten en respect waren toch wel de belangrijkste ingrediënten. En dat vrijlaten is duidelijk te zien bij het bridgen, dat ze inmiddels alweer zo’n 15 jaar doen; maar niet met z’n tweeën. Ze hebben beiden een eigen bridgepartner. Naast felicitaties van familie en bekenden bleken ook de Koning en de Koningin én de commissaris van Koning, mr. J.H. Oosters hun gelukwensen te hebben verstuurd en vrijdag kwam burgemeester Danny de Vries met een grote bos bloemen zijn felicitaties daar nog eens aan toevoegen.

Aad Kuiper

Afbeelding
Railfiets 7 minuten geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 14 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 15 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 16 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 19 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 21 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain gisteren
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00