De heer Hans Beenakker heeft er veel zin inom aan de slag te gaan in de Krimpenerwaard.
De heer Hans Beenakker heeft er veel zin inom aan de slag te gaan in de Krimpenerwaard. Foto: pr

Nieuwe burgemeester voor de gemeente Krimpenerwaard

Algemeen

Cees Reichard

Hans Beenakker zal gemakkelijk aansluiting vinden bij de inwoners van alle kernen

De heer Hans Beenakker, lid van de VVD is door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Dit besluit werd op donderdag 2 november 2023 tijdens de raadsvergadering genomen. Hij volgt daarmee mevrouw Pauline Bouvy-Koene op, die sinds mei 2022 waarnemend burgemeester is.

De heer Beenakker is 57 jaar. Hij is getrouwd en heeft drie uithuizige kinderen. Hij heeft jaren ervaring als burgemeester. Nu in Tiel en daarvoor in Asten. Van 1999 tot 2004 was hij wethouder in respectievelijk Voorburg en Leidschendam-Voorburg. Hij heeft gestudeerd als agrarisch econoom in Wageningen en werkte na zijn studie van 1990 tot 1999 bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij in diverse functies.

Jan Verburg (SGP), voorzitter van de vertrouwenscommissie vertelde dat er hard gewerkt is om een nieuwe burgemeester te vinden. Er zijn diverse gesprekken met de heer Beenakker gevoerd en men heeft hem leren kennen als iemand die gemakkelijk aansluiting zal vinden bij de inwoners van alle kernen van de gemeente. Hij weet tussen de mensen te staan en houdt tegelijk distantie die voor een burgemeester nodig is.

Veel ervaringen

In Tiel is hij voorzitter van de regio Fruitdelta Rivierenland met een agrarisch gebied. Dat kan goed van pas komen bij het op de kaart zetten van de Krimpenerwaard. Met zijn opleiding en werkervaring heeft hij affiniteit met en vindt hij makkelijk aansluiting bij alle typen bedrijvigheid in de Krimpenerwaard.

Hij heeft zich in Tiel ook veel ingezet op de taakvelden openbare orde en veiligheid, aanpak van ondermijning, preventieve jeugdaanpak en leefbaarheid. Allemaal ervaringen die goed van pas komen.

De vertrouwenscommissie is er van overtuigd dat de heer Beenakker zich stevig, voortvarend en met enthousiasme als bestuurlijk boegbeeld en ambassadeur voor de Krimpenerwaard zal inzetten.

Verburg vindt dat de nieuwe burgemeester een goede vlotte spreekstijl heeft. “Als raad zijn we erg blij met de stevigheid die we hiermee binnen hebben gehaald!”

Inbelverbinding

Om 9 uur maakte de raad tijdens haar vergadering via een inbelverbinding kennis met de heer Beenakker. Hij vertelde dat hij de afgelopen tijd het gebied van de Krimpenerwaard vaak bezocht heeft. “Ik heb er ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan. Ik bedank u als raad hartelijk voor het vertrouwen dat u in mij gesteld heeft. Ik hoop zeer spoedig met uw raad verder kennis te kunnen maken.”

Voordracht

De heer Beenakker wordt via de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De Ministerraad doet een voordracht tot benoeming aan Zijne Majesteit de Koning. Het is inmiddels een goed gebruik dat de aanbeveling van de gemeenteraad daarbij gevolgd wordt.

Op maandag 8 januari 2024 om 19.30 uur wordt de heer Beenakker als nieuwe burgemeester geïnstalleerd door de commissaris van de Koning. Dit gebeurt tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis van Lekkerkerk.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 13 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 15 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 18 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00