Annette Bos, voorzitter van de Vrijwillige Hulpdienst .
Annette Bos, voorzitter van de Vrijwillige Hulpdienst .

Vrijwillige Hulpdienst Haastrecht en omgeving op zoek naar vrijwilligers

Algemeen

Cees Reichard

Helpende handen … voor iedereen / door iedereen

De Vrijwillige Hulpdienst Haastrecht en omgeving is op zoek naar mensen die zich willen inzetten om anderen hulp te bieden. De huidige hulpverleners worden ouder en sommigen haken af. Daarom is uitbreiding en verjonging nodig.

De Vrijwillige Hulpdienst is een instantie van het Haastrechts Platform voor Interkerkelijke Samenwerking. Iedereen kan ongeacht leeftijd en/of gezindte een beroep doen op de hulpdienst. De hulp is bedoeld voor hen, die om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om via het eigen netwerk aan hulp te komen. Alle hulp is gratis. Alleen voor vervoer per auto wordt een vergoeding gevraagd.

Hulpverlening

Annette Bos, voorzitter van de Vrijwillige Hulpdienst vertelt dat er ongeveer drie mensen op een dag bezig zijn met hulpverlening. Als hulpvraag mag je denken aan boodschappen doen, medicijnen halen, gezelligheidsbezoeken, een rondje wandelen of fietsen, vervoer voor medische diensten of incidenteel vervoer naar familie en zo nog enkele andere activiteiten. Zij vindt dat er momenteel veel naar het ziekenhuis wordt gereden.

Annette zegt dat er een lange lijst met hulpverleners is, maar ze zijn niet altijd in staat om hulp te bieden. Daarom zou het fijn zijn dat nieuwe vrijwilligers zich melden. Vooral mensen die kunnen rijden en een auto hebben. Het rijden wordt betaald.

Op dit moment worden er één keer in de week met een of twee auto’s bij de Voedselbank in Stolwijk boodschappen opgehaald en deze worden bij drie gezinnen verdeeld.

Duidelijk stelt Annette dat je ‘nee’ kan zeggen als het je niet uitkomt. Je mag ook aangeven dat je op bepaalde dagen niet beschikbaar bent. Daar wordt rekening mee gehouden en word je ook niet gebeld.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij het secretariaat Wil Boere, tel. 0182 501077 of per mail: wilboere25@gmail.com. Ook kan men zich bij haar melden voor een hulpvraag.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 12 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 14 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 17 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00