Knotshockey Speelweek Haastrecht.
Knotshockey Speelweek Haastrecht. Cees Reichard

Veel sport- en spelactiviteiten tijdens Speelweek Haastrecht

Algemeen

De vakantieactiviteiten kwamen in Haastrecht door de corona voor de tweede keer op rij er anders uit te zien. Geen Huttendorp, maar wel een leuke Speelweek. Op maandag, dinsdag en donderdag waren er vanaf half 9 in de ochtenduren leuke activiteiten op de voetbalvelden van VVH. Op vrijdag was het de hele dag. Verschillende verenigingen verleenden aan deze speelweek spontaan hun medewerking.

De VVH startte op maandag de Speelweek met allerlei voetbalspelen. Ook werden er allerlei spelen gedaan met de YellowBellies. De dag erop kon de jeugd zich uitleven in o.a. knotshockey, apenkooien en pionnenroof, dit opnieuw met de YellowBellies. Zoals elk jaar was VCH op de donderdagmorgen actief met diverse volleybalspelen.

Op vrijdagmorgen maakten de kinderen met Diana Anker blaasinstrumenten van Pvc-buisjes. Wout Smit (8) vond dit erg leuk en maakte een fluitje waarop hij goed kon fluiten. Hij beplakte het met gekleurde tape en wist er een mooi geheel van te maken. Diana vond zijn enthousiasme zo leuk dat zij ‘s middags hem nog een liedje heeft aangeleerd. Overigens zegt Wout dat zijn moeder blokfluit speelt. Hij verwacht dat zij hem wel wat zal leren spelen. Geweldig dat je zelf een dergelijk muziekinstrument kunt maken.

Daarna maakten de kinderen kennis met Geocaching. Dit vond hoofdzakelijk plaats in de Overtuin Bisdom van Vliet. Tussen de middag werd er patat gegeten en in de middaguren zorgde de Haastrechtse brandweer tijdens de bewolkte en kille middag nog voor wat meer verkoeling. Er werden allerlei waterspelletjes gedaan waar de kinderen met plezier aan meededen.

Lasergames

Op donderdagavond was er voor de oudere jeugd in de Overtuin een spel met lasergames. Hier had de Haastrechtse jonge ondernemer Reyer Zwanenburg voor gezorgd. Het werd voor iedereen een spannende, maar vooral een avontuurlijke avond. Dit mag wel blijken uit de reactie van Nienke Verkleij (10). Zij vond alle spelen in deze week heel leuk, maar ze vond het avondspel met de lasergames wel heel bijzonder. “Je moest met een lichtje op een ander lichtje schieten. Het werd een beetje schemerig en dat maakte het allemaal wel wat spannend.”

Een jarige

Ivo Moons (9) was op vrijdag jarig en werd 9 jaar. Hij vond het leuk om dit tijdens de Speelweek op het voetbalveld te vieren. ‘s Morgens had hij thuis een autospel voor Nintendo gekregen.
Ivo had net een fluitje gemaakt en hij vertelt dat hij de volleybalactiviteiten heel leuk vond. Maar hij haast zich er aan toe te voegen dat eigenlijk alles leuk was. Zo was Sem Schoonderwoerd (10) bijvoorbeeld enthousiast over apenkooien, volleybal en slagbal. Hij wil dan kwijt dat ook hij eigenlijk alles erg leuk vond. Hij doet al veel jaren mee, alleen vindt hij het jammer dat er geen hutten gebouwd konden worden. Hij was nu bezig met Geocaching en hij vindt dat dit superleuk gemaakt is.

Alle kinderen hadden zichtbaar plezier in alle activiteiten die ze deden. En dat viel voorzitter Adri Bakker overigens ook op. Zij was zeer tevreden over het verloop van deze week. Er waren honderd kinderen die enthousiast en spontaan aan alles meededen. Ze vond het heel goed dat er alleen een ochtendprogramma was. De kinderen konden ‘s middags heerlijk uitrusten of lekker naar het zwembad gaan. Adri hoopt dat er volgend jaar weer een echt huttendorp gebouwd kan worden.

Cees Reichard

Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 1 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 2 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 15 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 16 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 17 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 17 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 18 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 21 uur geleden