Afbeelding
Foto: Lizzy van Zwol

Oktoberfest in Montfoort

Algemeen

Siem van der Burg

Liefhebbers van Oktoberfesten weten het; naar zo’n feest ga je niet alleen voor de muziek, maar vooral voor de gezelligheid. Met vrienden of familie genieten van de sfeer, de muziek, de wijn, het bier en de worst. Op zaterdag 7 oktober kunt u in Montfoort terecht voor het achtentwintigste Oktoberfest. Voorheen meestal in de tent van de STAM, nu voor de derde keer in het St. Joseph zalencentrum.

Als je in Oostenrijk, Tjechië of Duitsland op vakantie was kon je bijna onmogelijk om de Böhmische muziek heen. De plaatselijke Kapel zorgde vaak voor de sfeervolle vrolijke muziek en de horeca voor de drank en de worst. Niet alleen de toeristen komen daar dan op af, maar ook de lokale bevolking. Lekker bij elkaar zijn en genieten van een drankje, hapje en muziek. En heb je in Beiern (waar de oorsprong van het feest ligt) of ergens anders al eens een Oktoberfest meegemaakt dan weet je hoe leuk dat is.

Tien verschillende ‘Kapellen’ brengen hun muziek ten gehore. Orkesten uit onder andere Roelofarendsveen, Liempde, Lage Zwaluwe, Woerden en natuurlijk de thuisvereniging ‘Die Heitere Kapelle’ zorgen van 15.00 tot 00.30 uur voor een mooi programma.

Organiserende vereniging Ons Genoegen hoopt dat er veel bezoekers komen naar het Oktoberfest. Zo gek als in München (waar bezoekers zich verdrongen om naar binnen te mogen en bij de opening hard naar binnen renden) zal het wellicht niet worden, maar de organisatoren van ‘Die Heitere Kapelle’ van Ons Genoegen rekenen op veel bezoekers bij een heel mooi feest. Spreek maar met je vrienden en familie af.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 5 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 7 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 10 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00