Siem van der Burg

Oktoberfest van ‘Ons Genoegen’

De Kapellen en het publiek gingen volledig los

“Het 26e Oktoberfest was er eentje om met veel plezier op terug te kijken”, zegt Mertin Kolfschoten (bestuurslid van Ons Genoegen in Montfoort). “Na de lange periode waarin er eigenlijk niets mocht, kon het Oktoberfest eindelijk weer plaatsvinden. Bezoekers vanuit het hele land, al dan niet in passende Oktoberfest kledij, hadden duidelijk zin om weer eens samen te zijn. De gehele dag was het St Joseph goed gevuld met enthousiaste toehoorders.

De muzikale hoogstandjes van de Kapellen gingen er in als zoete broodjes. Net zoals de echte broodjes met braadworst of een gehaktbal uit eigen keuken. “Niet alleen de muziek ontroerde mensen, maar ook het simpelweg weer ‘bijeen zijn’ was her en der al de reden voor een vreugdetraan”, vervolgt Kolfschoten. Maar liefst twaalf Kapellen vanuit het hele land verzorgden een non stop muzikaal programma. ‘s Middags om 13:00 uur werd het Oktoberfest geopend door de bevriende Egerländerkapel “De Vriendschap” uit Woerden, om vervolgens elk uur een nieuwe groep op het podium te laten plaatsnemen. Halverwege het programma was er grote bewondering voor ‘Die Furstenwälder Musikanten’ uit Eindhoven die een nummer ten gehore brachten met een Waldhoorn van bijna vier meter lang. Een prachtig geluid galmde door het St. Joseph. De afsluitende Kapel was “Freunde Echo” uit Overloon. Deze topkapel uit het zuiden van het land vormde de kers op de taart. Een prachtige afsluiting van een mooie dag muziek en vertier.

Het bleek een ijzersterke zet te zijn, om dit jaar het St Joseph in Oostenrijkse sferen te brengen. Het podium was indrukwekkend mooi aangekleed met een gigantische ballonnenboog.

Buiten regende het en was het koud. Binnen was het lekker warm en droog. De tent in het park bracht de afgelopen vijf jaar een mooi onderkomen voor het Fest maar dit jaar bood het St. Joseph een veilige en droge plek dicht bij huis. Voor herhaling vatbaar!

Siem van der Burg

Meer berichten