Sem van Beek, vierde op de 200 meter.
Sem van Beek, vierde op de 200 meter.

Topklasseringen Van Beek en Van Kooten

Algemeen

Op Tweede Pinksterdag nam een flinke groep SVO’ers deel aan de vijfde wedstrijd van de landelijke baancompetitie op de Sjoerd Huisman Piste in het Noord-Hollandse Wervershoof. Sem van Beek, trainend bij het KNSB-Talenten Team Zuidwest, behaalde met een vierde plaats op de 200 meter de hoogste klassering van het sterke Oudewaterse team.

Op de 1000 meter delfde de B-junior echter, na langdurige bestudering van de fotofinish, het onderspit tegen clubgenoot Dave van der Born. Dezelfde Van der Born en Roan Vos reden een prima puntenkoers, maar misten de scherpte om mee te strijden met de toppers uit het veld. Ook Cas van Deuren (junior A) en Rafael Boef (senior) reden een uitstekende puntenkoers. Boef scoorde tijdens de koers veel punten, maar miste een topklassering door een valpartij. Van Deuren reed boven verwachting nadat hij afgelopen week ziek was geweest.

Kadet Daphne van Kooten en Vita van Deuren, junior B, keerden tevreden huiswaarts. Van Kooten werd vijfde op de tijdrit over 200 meter en Van Deuren finishte als zevende in de A-finale van de 1000 meter. Voor Isa van den Berg, leeftijdsgenoot van Van Kooten, was dit een van de eerste wedstrijden in het landelijke topveld. Volgens coach Bart de Waal groeide ze in de wedstrijd: ‘Vooral op de puntenkoers reed ze sterk en hield ze negen meisjes achter zich.’

Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 10 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 11 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 12 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 19 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00