Groepsfoto Olympia.
Groepsfoto Olympia. Miranda van der Vlist

Jaarmarkt 2022: visitekaartje voor Haastrecht

Algemeen

Gebak en loterijprijzen op de zaterdagmorgen

De IJsselbode, editie 24 mei, daarin zat dé bon, en met deze bon kon je meedoen met de OVH-Superloterij! De voorwaarden voor deze loterij waren simpel: de bon vóór 10.00 uur in de box bij het Havenplein in Haastrecht en persoonlijk bij de trekking aanwezig zijn. Voor de eerste honderd bezoekers was er gratis gebak, gemaakt door de bakkers van bakkerij Arjan van der Eijk, de echte bakker. Waren de bezoekers hiervoor op tijd naar het dorp gekomen of voor de prijzen, gesponsord door de ondernemers? Het concept is goed, het was druk om 10.00 uur op het Havenplein.

Paulina le Fèvre de Montigny-Bisdom van Vliet heette alle bezoekers welkom. Zij presenteerde het theaterprogramma 2022-2023 van Concordia. Rob van Zuylen en Leon de Wit deden de loterijtrekking. Een avondje ‘drinken’ bij Huis den Hoek, verzorgd door uitbater Jerry Sluis, werd gewonnen door mevrouw Brouwer de Koning. “Jerry kan blij zijn dat de bon niet in andere handen is gevallen”, grapte Rob van Zuylen voor insiders. Mevrouw Rovers was winnares van de hoofdprijs: een jaar lang, iedere 14 dagen een gratis bos bloemen van Atelier Natuurschatten. Ook de kaaspakketten (Verkaik), de klopboor (Hubo) en een tuinbankje (Welkoop) zorgden voor blije gezichten.

Kraampjes: struinen over dorp Haastrecht

Vanuit de lucht waren de rood/ witte marktkraampjes goed zichtbaar verspreid over het dorp. Ondernemers en verenigingen konden zich presenteren tijdens deze jaarmarkt. Bij pizzeria Portofino voor: aardbeien van familie Steenbergen. Of het kwam door de traditie of door de juiste standplaats; de mensen stonden al vroeg in de rij voor verse aardbeien.

Het mooie weer nodigde veel publiek uit om gebruik te maken van de diverse terrassen verspreid over het dorp. Kaasboerderij de Twee Hoeven stond voor slijterij Het Sluisje opgesteld. De verkoopster was blij dat haar mobiele pinapparaat werkte, de enige pinautomaat op dorp was helaas deze dag in storing. Gelukkig waren er meer verkopers en kopers hierop voorbereid; er werden de nodige pintransacties verricht.

Op het plein bij de Gereformeerde Kerk was er koffie/thee met gebak, versgebakken tosti’s en pannenkoeken. Ook werd er aandacht gevraagd voor het Roparun team 226 Zorg partners Midden-Holland. De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs, Bremen en Almelo en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!), dit voor sponsoring van onderzoek naar de ziekte kanker; roparun.nl/nl/teams/alle-teams/teams/226

Vanaf het stadhuis richting de Provincialeweg kraampjes met kettingen, tassen, dekbedden, kleding, verzorgingsproducten en kinderspeelgoed. Jet & Job gaven, halverwege de dag, aan dat zij goed verkocht hadden. De verkopers waren enthousiast en blij zij een koopwaar konden tentoonstellen en verkopen tijdens de jaarmarkt. Vanaf het Raedthuys naar het Marktveld: de traditionele rommelmarkt. Bezoekers waren positief gestemd: fijn dat het weer kan!

Henk Wijngaard / Superfuif / Still Blue

De dansleden van Olympia trapten het middagprogramma om 15.30 uur af met een dansshow. Het plein stroomde vol en de draaimolen draaide zijn rondje. Superfuif verzorgde op professionele manier het licht en geluid. Na het voorprogramma was het om 17.00 uur tijd voor Henk Wijngaard. Met zijn klassiekers kreeg hij het publiek mee. Na afloop werd hij belaagd door fans die een handtekening en een foto van hem wilden.

Zanger Danny Nicolaay en de band Still Blue sloten de 43e editie van de jaarmarkt af voor een overwegend jong publiek. Het was in de ochtend, middag en avond ouderwets gezellig op het dorp en op het Havenplein!

Foto’s: 

Hester van der Vlist

Koffie en gebak voor de eerste honderd bezoekers.
Paulina met programma theater Concordia.
Kraampjes verspreid over het dorp.
Afbeelding
In de rij voor de aardbei.
Prijsuitreiking OVH-jaarmarkt Superloterij.
Roparun 2022.
De Wereldwinkelkraam.
Shoppen bij Jet en Job.
Winnares van de bloemenbon iedere 14 dagen een gratis bos bloemenvan Atelier natuurschatten.
Havenplein druk bezocht.
Still Blue sloten de 43e editie van de jaarmarkt af.
Ook 's avonds bleef het druk op het plein.
Henk Wijngaard optreden.
Anniversary concert 'Battle for Drums'.
Circle Percussion viert 50 + 1-jarig bestaan 47 minuten geleden
Afbeelding
Rock Solid club in Haastrecht 2 uur geleden
Op vrijdag 24 mei organiseert de Stichting Veteranen Lopikerwaard haar tweejaarlijkse Anjer veteranenconcert.
Anjerconcert 2024 met Marinierskapel 7 uur geleden
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag.
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag gisteren
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 20 mei, 12:00
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 19 mei, 19:00
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 mei, 17:00
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 mei, 14:00