Jonge vrijwilligers.
Jonge vrijwilligers. (Miranda van der Vlist)

Rommelmarkt Hervormde Kerk Haastrecht

Om 09:59:50 uur werd er afgeteld 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-0 de 56e editie van de rommelmarkt kon beginnen.

Zaterdag 14 mei was een stralende dag waarop alle vrijwilligers van de Rommelmarkt Hervormde Kerk Haastrecht hun waar konden verkopen. De kopers hadden zich verzameld voor de dranghekken. Om 10.00 uur telde Jurjen Rietveld af en opende de rommelmarkt, de hekken werden weggehaald en de bezoekers verspreidden zich over het Kerkplein.

Oliebollen

De oliebollengeur in mei, zal door menig bezoeker gemist zijn de afgelopen twee jaar; ze werden goed verkocht! De koffiehoek was bezet op deze zonnige dag en de versgebakken taarten en koeken werden opgesmikkeld. De loterij vond plaats waarbij leuke en lekkere prijzen van lokale ondernemers uitgedeeld werden. De Hervormde kerk was gevuld met antiek, boeken en kunst. De boekenmeter deed zijn werk. “Dank aan iedereen die spullen heeft gebracht”.

Opbrengst Hervormde Kerk

Ook de jeugd was vertegenwoordigd achter de kramen. Twee zusjes en een nichtje hielpen bij dit evenement, omdat hun moeder dit organiseerde. Ze vonden het hartstikke leuk! Het enthousiasme was terug te zien bij alle bezoekers, die blij waren dat ze weer konden snuffelen tussen alle spullen. Saamhorigheid en enthousiasme was waar te nemen op het Kerkplein.

De opbrengst, ruim 6.300 euro, gaat naar de Hervormde Kerk.

Hester van der Vlist

Meer berichten