Hossen op de Markt.
Hossen op de Markt. Foto: Siem van der Burg

Carnaval in Uivergein

Algemeen

‘Eindelijk is het zover: carnaval in optima forma gaat weer van start’. Dat was de eerste zin van de proloog in de Uivergeiner. En carnaval in optima forma was het! Als vanouds! Prins Marcel, de hofdames Pam en Bibian en de Raad van 11 konden hun rol na twee jaar eindelijk vervullen!

Donderdag 16 februari

De aftrap van het feest was zoals gebruikelijk weer in Wulvergein. De bewoners, maar zeker ook het personeel en de vrijwilligers genoten er weer met volle teugen van. Er waren een groot aantal shows, de ZWUP uit Knopengein zorgde voor carnavalsmuziek en de polonaise werd meermaals gelopen of gerold. Prins Marcel met kruk met wat moeite voorop.

Vrijdag 17 februari

‘s Middags barstte het carnaval los voor de kinderen in de Klepper. Om 20.00 uur volgde de officiële sleuteloverdracht van de stad. Over deze bijzondere ceremonie is in deze IJsselbode een apart artikel te vinden. Na de sleuteloverdracht was het feest met muziek van blaasorkest de Batenbouwers en de Klaproos.

Zaterdag 18 februari

Vanaf 13.00 uur kon er op de Markt weer gehost worden. De gerenoveerde brug bleek daar prima tegen het bestand. Het was druk, gezellig en luidruchtig. De stemming zat er lekker in. Na een rondje door de stad arriveerde de optocht rond een uur of drie in het centrum. De DJ zette een tandje bij, net als de bedieners van de geluidinstallaties op de wagens. Het bleef tot 21.00 uur feest op de Markt met bijdragen van DJ Tjeusto, Marco Kraats en Aernout Pleket. ‘s Avonds was er een groots feest in de Klepper met DJ Juri V, Kornuiten & Co en Buren van de Brandweer.

Zondag 19 februari

De zondag startte met de traditionele carnavalsmis. De zang werd verzorgd door wel een heel speciaal koor. Ongeveer zeventig koorleden, onder leiding van Monique van den Hoogen, zongen liedjes uit diverse musicals. ‘s Middags het traditionele familiefeest in de leutbunker van FC Oudewater. Wie nog niet genoeg had gehad, kon nog even door in de Klepper. Feestlift en Bennie Bolo verzorgden daar de muziek.

Maandag 20 februari

Vanaf 14.00 uur tot ‘s avonds laat fungeerde de ‘good old’ Klepper weer als epicentrum van het feestgedruis. De die-hearts konden genieten van DJ Jelle, de sfeermakers en Helemaal Hollands.

Dinsdag 21 februari

In de Leutbunker zorgen de Blauwbaadjes voor nog een ongetwijfeld mooie carnavalsmiddag met natuurlijk de traditionele boerenkool met worst. De echte doorzetters eindigen met een slotavond in de Klepper. DJ Tjeusto en de Klaproos zorgen ervoor dat alle carnavalsklassiekers en -toppers nog eens langskomen.

Vanaf 22 februari is Uivergein weer gewoon Oudewater, na een lang weekend vol feestgedruis.

Siem van der Burg

De aftrap van het feest was zoals gebruikelijk weer in Wulvergein.
De bewoners, maar zeker ook het personeel en de vrijwilligersgenoten er weer met volle teugen van.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De zang werd verzorgd door wel een heel speciaal koor.
Start met de traditionele carnavalsmis.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 13 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 15 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 18 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00