Prins Marcel met hofdames Bibian en Pam gaan nog een jaartje door.
Prins Marcel met hofdames Bibian en Pam gaan nog een jaartje door. pr

Opening carnavalsseizoen in Uivergein

Algemeen

Na een succesvolle eerste editie van het zomercarnaval afgelopen juni, opent Carnavals Vereniging de Blauwbaadjes in Oudewater aankomend weekend het officiële carnavalsseizoen. Op zaterdag 19 november wordt bij FC Oudewater het Prinsenbal gevierd, dit keer zonder bekendmaking van een nieuwe Prins Carnaval. Na het warmlopen vorig jaar gaat Prins Marcel ons wederom voor in de polonaise, gevolgd door hofdames Bibian en Pam.

Maar er is wel ander nieuws. CV de Blauwbaadjes gaat uitbreiden. De Raad van Elf breidt uit met maar liefst vier nieuwe raadsleden! Met een nieuw Zomercarnaval in het vooruitzicht op 24 juni 2023, is dat geen overbodige luxe. Wie de nieuwe raadsleden zullen zijn, wordt zaterdag bekend.

De organisatie voor het echte carnaval is gelukkig weer gewoon van start gegaan en is in volle gang. In het weekend van 17 februari 2023 wordt Oudewater opnieuw omgedoopt tot Uivergein. CV de Blauwbaadjes kan alvast bekend maken dat onder andere de Klepper haar deuren gaat openen en ‘Hossen op de Markt’ op zaterdagmiddag terugkeert.

Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 3 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 5 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 13 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00