Afbeelding

Eindelijk weer ouderwets carnaval in Knopengein

Algemeen

Nog een week of vier te gaan en dan is het weer zover. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we weer een ouderwets carnaval gaan vieren. Dus, zonder beperkingen. Carnavalsvereniging Les Boutonniers laat weten druk bezig te zijn met de voorbereidingen voor het feest. Samen met stadsprins Robèrt le Porteur de Chaleur zullen de leden van de carnavalsvereniging diverse activiteiten organiseren in aanloop naar Carnaval toe. Alle activiteiten zullen zoveel mogelijk in teken staan van het thema ‘Knopengein’s Winter Wonderland’.

Kleintje Carnaval Light en Kleintje Carnaval

Zo is er op vrijdag 27 januari (van 20.00 tot 00.00 uur) Kleintje Carnaval Light in de St. Joseph.
Op dit alcoholvrije feest (valt ook onder 5-Seasons Events) zijn middelbare scholieren van harte welkom om een zeer gezellige pré-Carnavalsavond te hebben. Deze avond zal Party DJ Marco zeker de nodige carnavalskrakers ten gehore brengen en is er een optreden van influencer JoyLiana, bekend van TikTok en YouTube.

Een dag later, op zaterdag 28 januari (van 21.30 tot 02.00 uur) is eenieder vanaf 16 jaar welkom op Kleintje Carnaval - Winterfestival.
Op deze avond zal naast Party DJ Marco ook DJ Galaga voor de muzikale inbreng zorgen. Verder zal er een optreden zijn van niemand minder dan René Karst, die we allemaal kennen van zijn krakers ‘Liever te Dik in de Kist’en ‘Atje voor de Sfeer’. Uiteraard zal hij ook zijn nieuwe carnavalshit ‘Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet’ ten gehore brengen.

Seniorencarnaval

Daarnaast wordt er op zaterdag 11 februari (van 14.00 tot 16.00 uur) ook weer een groots Seniorencarnaval in het atrium van het Antoniushof georganiseerd.
Op deze middag, speciaal voor de senioren van Knopengein zullen weer meerdere BM’ers (Bekende Montfoorters) een optreden geven.
Uiteraard zal Stadsprins Robèrt le Porteur de Chaleur en zijn gevolg niet ontbreken en zal ook ZWUP weer van de partij zijn. Entree is gratis.

Carnaval

Op donderdag 16 februari start het carnaval zelf weer met de ‘Knopengeinse Kroegavond’ in de Leutbunker (De Heeren van Montfoort).
Deze feestavond is niet meer alleen voor de dames. Ook de heren zijn van harte welkom en het zou leuk zijn als iedereen dan al leuk verkleed naar deze avond komt. De dagen daarna is het alle dagen (t/m maandag) feest in de Leutbunker.

Tijdens de feesten in de Leutbunker zullen afwisselend DJ Bonus, Party DJ Marco, DJ Pablo en DJ John voor de muziek zorgen. Tevens zullen er optredens zijn van diverse verrassende artiesten.
Hou de website www.lesboutonniers.nl in de gaten om te zien wie er welk feest op zal komen treden.
Naast de feesten in de Leutbunker zullen er ook carnavalsfeesten zijn bij café Bolle Harry, café De Plaats, koffiehuis ‘t Hemeltje en in verenigingsgebouw St. Joseph.

Andere activiteiten

Naast de feesten in de diverse Leutbunkers staat er nog veel meer op het programma. Zo zal de Prins en zijn Raad van 11 op de vrijdag weer een bezoek aan molen De Valk brengen. Ook wordt de Prinselijke Residentie als vanouds geopend. Na de sleuteloverhandiging op het bordes van Het Oude Stadhuis, wordt de Leutbunker feestelijk geopend en zal er een Tienerbal en Carnaval Light in St. Joseph zijn.

Carnavalsoptocht

Op de zaterdag zal de Prins met zijn gevolg een bezoek brengen aan de optocht in Uivergein (Oudewater) en zal de Prins koffiehuis ‘t Hemeltje bezoeken.
Op de zondag zal er na de carnavalsmis in de R.K. Kerk weer, voor het eerst in vier jaar, een carnavalsoptocht door Knopengein trekken.
Na twee coronajaren en één jaar waarin de optocht vanwege het slechte weer werd afgelast hopen we dit jaar weer de ‘Grootse Optocht’ van Knopengein te organiseren. Wil je meedoen en ben je nog niet ingeschreven, kijk dan op onze website www.lesboutonniers.nl. Tijdens de optocht zal er voor gezinnen volop plezier te vinden zijn op het Albert Heijn-plein, onder andere met een springkussen. En voor de wat oudere jeugd zal er een heus carnavalsfestival zijn op het Hofplein (Gein op het Plein).

Knopengein’s Got Talent

Op de maandag zal de Prins de Knopengeinse scholen gaan bezoeken en is er ‘s middags de finale van ‘Knopengein’s Got Talent’ in de St. Joseph.
Later in de avond (ca. 21.11 uur) zal in de Leutbunker de Prins zijn sleutel van de stad weer terug gaan geven aan de burgemeester.
Het feest is dan niet voorbij, want in de St. Joseph kunnen de voetjes nog altijd van de vloer. Ook de dinsdag is er nog volop beweging voor de diehards. Het Carnaval kan dan afgesloten worden met de haringparty bij Café Bolle Harry. Voor de echte traditiegetrouwe carnavalsvierder is er op de woensdag dan nog de mogelijkheid om een askruisje te halen in de R.K. Kerk.
De organisatie doet daarbij wel een dringend beroep op de feestvierders: “De leden van de vereniging wensen alle vierders alvast veel plezier en vragen eenieder ook rekening te houden met de niet-vierders. Hou Knopengein schoon, beschaafd en netjes.”

Informatie en kaartverkoop: Kaarten voor de feesten in de Leutbunker (behoudens kaarten voor de zondag) zijn binnenkort digitaal verkrijgbaar via de website.
Kaarten voor de zondag zijn in de voorverkoop al verkrijgbaar op donderdag 2 februari (20.00 tot 21.00 uur) bij De Heeren van Montfoort.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding