Rozemarijn Spruit.
Rozemarijn Spruit. Foto: pr

Kandidaat Rozemarijn Spruit over haar deelname aan Stem van de Waard

Algemeen

Interview met kandidaten Stem van de Waard, woonachtig in Haastrecht

Zaterdag 4 februari treedt Rozemarijn Spruit op in Theater Concordia in Haastrecht. Zij is één van de 24 deelnemers die deelnemen aan de Stem van de Waard. Via dit artikeltje leert u haar beter kennen en wellicht kan ze hiermee uw stem winnen.

Rozemarijn is geboren en woonachtig in Haastrecht. Kun je het in het kort aangeven wat Haastrecht voor jou zo bijzonder maakt: “Ik hou van de rust, de natuur terwijl ik ook heel gelukkig word van de drukte, feestjes en gezelligheid. Haastrecht is voor mij de rust.”

Altijd al muzikaal geweest?

Als kind vond ik het heerlijk om te dansen en hoe ouder ik werd hoe meer muziek mij ging interesseren alleen zelf was ik nog niet echt muzikaal. Toen ik vijftien was, liep ik zingend door het huis en deed ik zonder succes auditie voor de muziekavond van het GSG. Op mijn achttiende begon ik pas echt met zangles waaruit ik zoveel heb geleerd en echt gegroeid ben in mijn muzikaliteit.

Hoe ben je erachter gekomen dat je zangtalent hebt?

Ik heb altijd geweten dat ik kon zingen alleen lukte me het nog niet helemaal zoals ik zou willen. Ik was als kind en puber heel onzeker. Hoe minder onzeker ik werd, hoe meer ontspannen ik kon zingen en hoe meer mijn stem zich ontwikkelde. Pas sinds een aantal jaar zeg ik tegen mensen “Ik kan zingen”, en daar ben ik ongelofelijk blij mee.

Wat zijn je ambities voor het komende jaar op zanggebied?

Ik heb nu op het moment twee Trance nummers op Spotify en ik zie daar graag nog een aantal bijkomen. Ook wil ik in 2023 mij veel meer gaan laten zien door te gaan optreden als duo met een gitarist en met een toffe pop/rock coverband.

Ik hoorde iets over een band. Kunnen enthousiaste muziekspelers zich bij jou aanmelden?

Ik ben inderdaad op zoek naar een pop/rock coverband dus dat kan zeker! Ook zou ik het leuk vinden om een duo te vormen met een goede gitarist dus aanmelden kan zeker! Via mijn Instagram: rozemary_music kan je mij vinden!

Hoe ben je tot een deelname aan de Stem van de Waard gekomen?

Ik werd door wat mensen geappt en getagd met de vraag ‘Is dit niet iets voor jou?’, en ik was direct enthousiast!

Hoe zijn de voorbereidingen gegaan?

Als eerste deed ik auditie voor een jury en toen ik door was, kwam er een kick-off waar ik mijn medekandidaten heb ontmoet! Dat was een hele gezellige avond waarbij Marlou Koevoets, die de zangers en zangeressen begeleid, met ons de nummers koos. Ik heb twee onwijze mooie nummers kunnen kiezen; een uptempo en een ballad. Alles werd enorm goed voorbereid want ook repeteren met zanglerares Marlou kon en ook een repetitie met de band is gepland!

Kun je al iets loslaten over het nummer dat je gaat zingen?

Ik ga dus twee nummers zingen. Één zat al in mijn repertoire en heb ik ook opgetreden op de Proeverij in Haastrecht. Dat is een bluesnummer en verder kan ik er echt niks over zeggen, haha! Het andere nummer is een nog bekender nummer welke ik nog nooit eerder heb gezongen en waar ik echt mijn eigen verhaal van heb gemaakt. Ik wil echt een verhaal gaan vertellen op het podium.

Worden de deelnemers begeleid met een band of via een audiosysteem?

We worden tijdens de eerste ronde begeleid door een gitarist en een pianist en in de volgende rondes zal er een volledige band zijn waarmee we de show gaan stelen!

Kun je in een paar woorden aangeven waarom het publiek zou moeten komen kijken?

Omdat het niveau van de zangers en zangeressen enorm hoog is en we samen met elkaar er echt een toffe show van maken. Het publiek kan ook stemmen welke vijfde kandidaat mee gaat naar de volgende ronde wat het lekker interactief maak en nóg spannender! En natuurlijk omdat ik meedoe!


Kaarten voor de live-rondes zijn te bestellen via
www.theaterconcordia.nl
www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl

Hester van der Vlist

Afbeelding
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 7 uur geleden
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 9 uur geleden
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 11 uur geleden
Afbeelding
Update spreidingswet en motie over plannen Cultuurhuis 12 uur geleden
Springkussen Striker was een succes.
Koningsdag in Driebruggen 14 uur geleden
Afbeelding
'Als ik ga - ga ben' 16 uur geleden
Afbeelding
Ringsteken met de skelter op Koningsdag in Polsbroek 17 uur geleden
De knikkerbanen tijdens de Koningsspelen.
Knikkeren en Koningsspelen 30 apr, 19:00