Afbeelding
pr

Het geheim van kapitein Barros

Algemeen

Halloween puzzeltocht door de kern van Haastrecht en Halloween extreme in buurthuis de Thuishaven

De Haastrechtse Courant, Halloween in Haastrecht, beschrijft de bijzondere gebeurtenis, die de uitbaatster van buurthuis de Thuishaven, Jenny van Holten, ruim twee jaar geleden, overkwam. Tijdens een grondige verbouwing, werd er een oude, houten kist gevonden van lang, héél lang geleden. De kist bevat een verhaal uit het verleden, waarin kapitein Barros een grote rol speelt.

Dit verhaal komt tot leven tijdens de Halloweenavond in Haastrecht, zaterdag 29 oktober.

Kapitein Barros:

Gij die de gouden muntstukken kan vinden en terug kan brengen in mijn schatkist zal beloond worden. Maar ga eerst opzoek naar mijn schilderij. De afbeelding op het schilderij vertelt je waar je het goud kan vinden. Pas wel op voor de piraten en muiters. Sommige van hen zijn er nog steeds …

Halloween startpakket

Bij In Mijn Straatje, Hoogstraat 85, is sinds maandag, voor 2 euro per persoon, een startpakket te koop. Onderdelen uit dit pakket zijn nodig, om de Halloweenpuzzeltocht succesvol te kunnen volbrengen.

De start van de puzzeltocht is op zaterdag 29 oktober om 18.30 uur in de dorpskern van Haastrecht. De organisatie vraagt kinderen tot en met 12 jaar alleen te laten deelnemen onder begeleiding van een ouder/verzorger. Na 19.30 uur is het niet meer mogelijk om te starten aan de Halloweentocht.

Trick or Treat

Bewoners in de kern van Haastrecht kunnen tot 20.00 uur te maken krijgen met kinderen die hen uitdagen met de woorden: ‘Trick-or-Treat!’ Trick-or-Treat is Engels en dit betekent; een plagerijtje of iets lekkers. Kinderen die langs de deur gaan willen dus maar één ding en dat is: snoep. En als ze dat niet krijgen halen ze een plagerijtje met diegene uit. Wees gewaarschuwd! Bewoners op de route ontvangen nog een informatiebrief thuis. Het spookschip van kapitein Barros (Thuishaven) sluit na de tocht om 20.00 uur. Waarna de voorbereidingen getroffen kunnen worden voor Halloween Extreme.

Halloween Extreme

Voor iedereen boven de twaalf jaar wordt Halloween Extreme georganiseerd van 21.00 tot 23.00 uur in de Thuishaven. Voor een entreeprijs van 2 euro per persoon, kunnen zij het schip van kapitein Barros betreden. Dit alles op eigen risico, vertelt de enthousiaste organisatie met een knipoog.

Vrijwilligers

Voor de vierde keer wordt er in Haastrecht groot uitgepakt tijdens het weekend rondom Halloween. Een grote groep vrijwilligers is bijna een jaar bezig met de voorbereidingen om de Thuishaven en de dorpskern van Haastrecht om te kunnen toveren tot het verhaal van kapitein Barros.

Een enthousiaste vrijwilliger vertelt: “Je start in het klein met de voorbereiding van een evenement als dit, uiteindelijk breidt dit idee zich steeds verder uit. Inmiddels zijn we in de afrondende fase en ziet het er naar uit dat het een spectaculair evenement gaat worden. Het zou leuk zijn als dit enthousiasme gedeeld gaat worden met de jeugd en inwoners uit Haastrecht en omgeving.”

De startpakketten, met daarin onder meer een schatkaart, zijn te koop t/m vrijdag 28 oktober bij In Mijn Straatje.

De laatste zaterdag in de herfstvakantie wordt er vast één, waar nog lang over nagepraat gaat worden in Haastrecht.

Hester van der Vlist

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 31 minuten geleden
Afbeelding
Anjerconcert 2024 3 uur geleden
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 17 uur geleden
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 19 uur geleden
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 21 uur geleden
Afbeelding
Update spreidingswet en motie over plannen Cultuurhuis 22 uur geleden
Springkussen Striker was een succes.
Koningsdag in Driebruggen gisteren
Afbeelding
'Als ik ga - ga ben' 1 mei, 10:00