Verlies voor Montfoort en Linschoten;winst voor FCO en SPV

Slechte start Montfoort

Nunspeet - Montfoort S.V.’19 3-0

In Nunspeet kwam Montfoort er het eerste half uur nauwelijks aan te pas. De thuisploeg wist met veel inzet de opbouw dusdanig te verstoren dat Montfoort maar moeizaam van eigen helft kwam. Het was aan doelman Robin Vianen te danken dat na een half uur nog steeds 0-0 op het scorebord stond. Na een half uur spelen kwam Thomas Koense binnen de zestien alleen voor de keeper van Nunspeet, maar zijn inzet was te slap om de keeper te verschalken. Kort daarna kreeg ook Denny van Loen een dot van een kans, maar zijn lob ging net over de goal. Nadat in de 43e minuut Bart Roelofs de rode kaart had ontvangen ging Montfoort met een 0-0 stand de rust in.

Twee rode kaart

Kort na de pauze valt er wederom een rode kaart aan Montfoort zijde. Emrie Bakker die de bal te ver voor zich uit speelde en nog probeerde te redden wat er te redden viel, met als resultaat wederom een rode kaart. Beide rode kaarten vielen rond de middenlijn, wat totaal onnodig was. Montfoort moest nu met negen man verder en kreeg zelfs nog de beste kans om via Thomas Koense op 0-1 te komen. Via een gewonnen kopduel van Don Mimpen wist Daan van de Poll spits Koense weg te sturen maar de een op een situatie werd gewonnen door de doelman.

Geen schijn van kans

De openingstreffer viel voor Nunspeet na 72 minuten door een fraaie uithaal van Mulder. Daarna nam Montfoort nog meer risico’s om de gelijkmaker te forceren. Door de ontstane ruimte wist Nunspeet via Van de Woude en Van Wijk verder uit te lopen tot een 3-0 overwinning. Het Montfoort team zal bij zichzelf te rade moeten gaan, en heeft een hele week de tijd om volgende week zaterdag thuis tegen de nummer 2 op de ranglijst SDC Putten scherp aan de start te verschijnen.

Winst voor FC Oudewater

DoCoS - FC Oudewater 0 - 1

De Bataven, Kolping Boys, Leiden en Rood-Wit. Allemaal clubs die in het verre verleden werden opgeheven in het Leidse om tot de oprichting van één nieuwe club te komen genaamd DoCoS. Ook uit het verleden stamt de basis van het clubhuis namelijk een viaduct. Ene heer Mussert, de bedenker van het viaduct, mag dan wel geen frisse jongen zijn geweest, bouwen kon hij wel. Het viaduct staat er na ruim 80 jaar nog steeds solide bij. Door de stevige bouw was het zeer kostbaar om het gevaarte af te breken en omdat de financiële middelen daartoe ontbraken kon het bestuur van de club maar één beslissing nemen: het clubgebouw wordt onder de viaduct gebouwd en aldus geschiedde. Ontzet keken de Oudewaterse stafleden langs de kant toe hoe de Leidenaren, met naar het scheen groot gemak, de Oudewaterse verdediging tergden. Meer dan tien minuten kwamen de bezoekers er eigenlijk niet aan te pas. En diverse Oudewaterse ingrepen moesten eraan te pas komen om erger te voorkomen. Dylan Victory dook tot zijn ongenoegen onder een goede voorzet van rechts door en Sipan Khalid zag een keiharde pegel ruim over het Oudewaterse doel heen vliegen. Toen Bart Griffioen in de twaalfde minuut een keer doorbrak hadden de Leidse verdedigers alle geluk van de wereld dat er voor hun doel niemand aanwezig was. Dit was in feite ook het sein tot een ommekeer in de wedstrijd. Oudewater kwam steeds beter in zijn spel en ze gingen daardoor ook steeds meer in zichzelf geloven. Een harde inzet van Sven Rietveld werd ternauwernood door doelman Abswoude gekeerd en een strakke voorzet van eerder genoemde Oudewaternaar werd door zijn collega Menno Venhof krap over het Leidse doel heen gewerkt. Griffioen kwam ook een paar centimeters tekort bij een gave voorzet vanaf de rechtervleugel. Toch zat DoCoS ook niet stil. Een strakke bal werd door Christiaan van Empel keurig richting het doel gekopt, maar ging net naast en een vrije trap van Victory hobbelde snel maar lastig in de handen van keeper Bart Meuleman. Een uiterst fraaie actie van de Oudewaterse nummer 10, Sven Rietveld, was de inleiding tot een intikkertje van aanvoerder Venhof (1-0, 37ste min.)

Zoals de eerste helft begonnen was, zo was het ook met het begin van deel twee. Met dien verstande dat nu de bezoekers uit Oudewater de boventoon voerden. Tim Goes zag zijn inzet door de vingertoppen van Mitchel van Abswoude net naast diens domein gewerkt, de inzet van Sjoerd Wiltenburg was iets te zacht en verdween in de handen van de doelman. Een zeer fraaie aanval rond het uur voetballen werd niet afgerond, maar bracht wel de handen van de toeschouwers op elkaar. Een schaarbeweging naar de benen van een Leidenaar door Walter van der Neut werd en door zijn tegenstander en door de scheidsrechter van dienst bepaald niet gewaardeerd en leverde hem geel op. Volgens velen had dit ook wel rood kunnen zijn. Een geweldige kans voor DoCoS werd heel vakkundig om zeep geholpen door Khalid, maar ook de Oudewaterse aanvallers Rietveld en Evers, net ingevallen, wisten niet wat te doen met de hun bijna 100%-kansen. En weer zag Bart Griffioen niemand voor het vijandelijke doel staan toen hij, na veel inzet, de bal had veroverd en voor had gegeven. Met nog zo’n tien minuten te gaan werd door beide teams alles uit de kast gehaald. Doelman Abswoude ging bij hoekschoppen als extra spits regelmatig mee naar voren, met alle risico’s van dien trouwens. Mede door twee reddingen op de doellijn in die laatste minuten door Kick van Zuijlen, eenmaal samen met de Oudewaterse doelman Meuleman, bleef de stand van 0-1 op het scorebord staan. Uiteindelijk toch een verdiende overwinning van Oudewater mede verdiend in de tweede helft toen de ploeg duidelijk de betere was.

Oudewater staat nu op de vierde plaats met twee punten achterstand op de koploper Esto met wel een wedstrijd minder gespeeld. Het verschil tussen plaats 8 en plaats 1 is slechts zes punten. Al met al een enorm spannende competitie in deze 2e klasse D.

Linschoten loopt tegen verlies op

Linschoten - Siveo’60 1-3

Linschoten heeft de competitie hervat met een nederlaag tegen Siveo. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, maar de Zegveldse doelman Erik Streng pakte de hoofdrol en voorkwam drie tot vier Linschotense treffers. De wedstrijd begon met de wetenschap dat Linschoten in de laatste negen ontmoetingen met Siveo geen enkele keer wist te winnen. Het eerste wapenfeit kwam van de thuisploeg. Sam da Cruz slalomde langs enkele verdedigers en wilde afronden met een puntertje, maar met een knappe reflex voorkwam de doelman een snelle treffer. Acht minuten later gooide hij zich in de baan van het schot van Nick de Langen, nadat hij op een kiezelharde poging van Joey van Kouwen een rebound moest weggeven. De voorsprong leek in de 32ste minuut een feit toen Sam da Cruz een hoekschop binnenkopte, maar het fluitsignaal van de arbiter deed vermoeden dat hij een overtreding had geconstateerd. Een logische verklaring kon niet gegeven worden, maar het besluit bleef gehandhaafd. In de 44ste minuut kwam Siveo uit hun eerste kans direct op voorsprong. Hun bedrijvige spits Lucas Vermeij kreeg de bal aan de zijlijn met een kluts mee, trok naar binnen en schoot in de verre hoek raak. Maikel Paling had tot dan toe geen noemenswaardige reddingen hoeven te verrichten, maar moest zich meteen gewonnen geven; 0-1. Vrij snel daarna volgde het rustsignaal en werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft ging Linschoten op zoek naar de gelijkmaker en probeerde Siveo vooral in de counter voor gevaar te zorgen. Na een paar speldenprikjes over en weer, kwam Linschoten in de 58ste minuut op het scorebord. De onverzettelijke Nick de Langen was met een sliding zijn directe tegenstander te slim af. Zijn inzet kwam via de voeten van de doelman terecht bij Sam da Cruz en diens kopbal werd tot treffer verheven. De thuisploeg wilde dat moment aangrijpen om door te drukken, maar moest al snel een nieuwe klap incasseren. Een vrije trap van Siveo kwam ongelukkig op het hoofd van invaller Tom Mooij en die verschalkte hiermee zijn eigen doelman; 1-2 (71e min). In de laatste fase ging Linschoten meer en meer risico nemen om er een verdiend gelijkspel uit te slepen. Vincent van Eijk werd in de voorste linie geposteerd en er werden drie grote kansen afgedwongen. Het lobje van Van Eijk verdween net over de dwarsligger, maar voor de reddingen op de schoten van Sam da Cruz en Jeroen Lieverse kon je alleen maar bewondering hebben. De gasten waren uit een counter al een keer dicht bij hun derde treffer, maar de lat voorkwam dat nog. Het bleek uitstel van executie, want in de 96e minuut speelden zij een tegenaanval wel succesvol uit; 1-3 door invaller Jasper Stolwijk.

Knappe winst voor SPV

SPV’81 - vv Gouda 1-0

Bij SPV krijg je niets cadeau. Van dat gegeven leken de bezoekers aanvankelijk niet op de hoogte. Je kunt in Polsbroek voetballend beter zijn, over het uiteindelijke resultaat zegt dat niets. In het begin deden de Gouwenaars verwoede pogingen de Polsbroekse muur te slechten, maar ze kwamen van een koude kermis thuis. De op de counter spelende SPV’ers haalden enkele hoekschoppen binnen. In de 18e minuut werd de hoekschop mar half weggewerkt door de Goudse verdediging en kon Lex van Mourik verwoestend uithalen. De bal sloeg via de onderkant van de lat in het doel achter kansloze keeper Dealey Snoek; 1-0. SPV verdedigde deze voorsprong met verve. Met doelman Jeroen Both in een ‘heldenrol’. Gouda slaagde er tot aan de rust niet in een bres te slaan in de Polsbroekse verdediging.

Na de thee kwam Gouda iets beter voor de dag en kwam wat meer aan aanvallen toe. In de 61e minuut ging aanvoerder Erwin van der Wal er vandoor en stormde het volle strafschopgebied binnen. Hij werd aangetikt en heel Gouda hoopte -tevergeefs- op een penalty. Gouda bleef de aanval zoeken, had een overwicht en trachtte via vrije trappen en corners met veel mensen voorin een doorbraak te forceren, maar de bal viel voor Gouda voortdurend verkeerd en anders plukte Both de bal wel klem uit de lucht. Ook een appèl om een strafschop wegens hands vond geen gehoor. De uitvallen van de thuisploeg werden na driekwart van de wedstrijd steeds schaarser en waren zeker niet gevaarlijk meer. Het was voor de thuisploeg vooral nog tegenhouden (weg is weg) en voor Gouda met de moed der wanhoop blijven proberen een goal te scoren. Zonder resultaat. Met het oog op de ranglijst voor SPV ‘81 een goede zaak; ze hebben nu aansluiting gevonden met de nacompetitie ploegen.

17. 11:45 - Rivierwijkers 3 - Montfoort SV ‘19
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 10 uur geleden
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 11 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 14 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 16 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 18 uur geleden
Dertien mei 19 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 mei, 18:00