Oefenduels voor Oudewater en Linschoten

Oudewater - Benschop 3-1

Het werd geen burenruzie, deze oefenpot tussen de 2e klassers uit Groene Hart. Een partijtje voetbal vooruitlopend op het bekertreffen van de komende zaterdag. Uiteindelijk resulteerde dit potje in een matige eerste en een betere tweede helft. In deel een van de wedstrijd vielen er bijvoorbeeld heel weinig doelkansen te noteren en zag het spel van de Benschoppers er net iets beter uit. De tweede helft daarentegen waren de Oudewaternaren meer toonaangevend en kwamen de bezoekers praktisch niet meer aan aanvallen toe. Dat Oudewater het vooralsnog met de jeugd zal moeten doen is een feit. Zware blessures als restant van het vorige zware seizoen van o.a. Niek Sluijs, Ivo Anbergen en Sven Rietveld, evenals de blessures opgelopen tijdens de training en/of de oefencampagne van Wouter van Sprundel en Sjoerd Wiltenburg zijn daar de aanleiding voor. Ook het nog niet fit zijn van Menno Venhof wordt als een gemis ervaren.

Matige eerste helft

Rond minuut zeven werd de score geopend door Sebastiaan Evers Hij knikte een voorzet vanaf links netjes binnen; 1-0). Nog geen vijf minuten later scoorde Dennis Leen vanuit een uiterst chaotische situatie voor het Oudewaterse doel de gelijkmaker;1-1. Onder de bezielende leiding van Xander van Riet poogden de Benschoppers door te drukken maar in feite kwamen er weinig goed bespeelbare ballen bij hem en zijn medeaanvallers terecht. Restte nog een aardige aanval van Oudewater met een ‘hakkie’ van Tim Goes en een goede onderschepping van doelman Meuleman bij een poging van Van Riet. Het fluitsignaal voor de rust kondigde een wandeling over het hele sportpark aan naar de thee, er werd immers op (gras)veld 5 gespeeld i.v.m. de matige gesteldheid van de overige velden.

After tea

Oudewater begon veel feller en zorgde ervoor dat de Benschoppers praktisch niet aan de bal kwamen. Hier en daar nog wat slordig balverlies en als Van Riet bijvoorbeeld dacht zijn kans schoon te zien liep hij telkens weer vast op de goed spelende Jesper van der Zwart. In minuut 55 was het dan ook verdiend weer raak De opzet van de aanval begon bij rechterverdediger Nick van den IJssel, via Tim Goes belandde het leder voor de schietgrage voeten van Bart Griffioen en de 2-1 was een feit. Kort hierna moest de Benschopse goalie Jesper van den IJssel stevig zijn mouwen opstropen bij een schot van Van der Zwart, maar tegen een uiterst fraaie volley van invaller Jasper de Goeij was hij niet opgewassen; 3-1 (80ste min.). Niet onvermeld mag zijn dat de arbitrale leiding van de heer Marcel Rietveld prima was.

OSM - Linschoten 1-1.

Na negentig minuten hadden de vele aanwezigen twee doelpunten zien vallen, netjes verdeeld tussen de beide teams. Invaller Isa Kurt nam in de slotfase de gelijkmaker namens de roodwitten voor zijn rekening. Voor het uit de derde klasse gedegradeerde OSM ‘75 was het treffen met Linschoten al het vierde duel en dat zag je terug in de eerste helft. Zij wisten elkaar net wat gemakkelijker te vinden, maar werden zelden echt gevaarlijk. De ploeg van trainer Pieter Ooms begon wat onwennig, omdat zij in een andere formatie dan gebruikelijk het veld betraden. Maar gedurende het eerste bedrijf ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd, waarin beide ploegen kansen kregen op een voorsprong. Sam da Cruz zag zijn halve omhaal met de vingertoppen over de deklat getikt worden en de poging van Joey van Kouwen ging net voorlangs. De grootste kans was zonder twijfel voor de thuisploeg. Dat hun buitenspeler de opgelegde kans miste, was zowaar een moeilijkere opgave dan raakschieten, maar hij slaagde glansrijk. Zo werd de theepauze bereikt met de brilstand.

In de vierde minuut na rust leek OSM de voorsprong te pakken, maar Eric Nell voorkwam dat met een katachtige reflex. Het bleek uitstel van executie, want een vijftal minuten later was het wel raak. Een voorzet kon niet goed worden verwerkt en de spits drukte genadeloos af: 1-0. Linschoten ging niet bij de pakken neerzetten, zocht geduldiger de aanval en dat resulteerde in enkele kansen. Vooral debutant Bob van Oorsouw was dichtbij, maar zijn kopbal werd gestopt en de rebound schoot hij kiezelhard in het zijnet. Met nog acht minuten te gaan kwam Linschoten volledig terecht op gelijke hoogte. De doelman was niet in staat om de stuiterende vrije trap van Tom Mooij te klemmen en invaller Isa Kurt was er als de kippen bij om het foutje af te straffen; 1-1. Met de volle buit van het veld afstappen had zomaar gekund, toen Sam da Cruz oog in oog verscheen met de Maarssense goalie. Zijn inzet was onvoldoende en een tweede doelpunt had ook te veel van het goede geweest. Al met al een heel nuttige oefenpot met een terechte 1-1 eindstand.

Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 9 uur geleden
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 10 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 13 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 15 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 17 uur geleden
Dertien mei 18 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 mei, 18:00