Afbeelding
Foto: Aad Kuiper

Radio Midland FM maakte reclame

Algemeen

Radio Midland FM maakte hier en daar middels een kattenbelletje reclame voor hun programma’s én voor de presentatoren van die programma’s, want Radio Midland FM wil laten weten dat ze nog steeds bijdragen aan de verspreiding van nieuws en cultuur in Oudewater en omgeving.

Op zaterdag 14 januari om 11.30 uur zette Wil de Vries daarom een speciale gast een kwartier lang in het zonnetje. Zij vertelde dat het beslist de moeite waard zou zijn om juist dan op Radio Midland FM af te stemmen. En dat deden we natuurlijk; zelfs al eerder, om een uur of tien. En zo luisterden we naar de weersvoorspellingen van weerman Mees Weststrate en werden verrast door Otto Beaujon met een meesterlijke column, speciaal geschreven voor MidlandFM. Peter Boere sprak met wethouder Walther Kok over de omstreden plataan, maar er kwam nog veel meer aan de orde. Corine Hoogenboom vertelde over Vervoer Zonder Zorgen en Bets van Apeldoorn over het Middenkoor. De speciale gast bleek Arie van der Stoep die de bridgesport kwam promoten.

Radio Midland FM (Stichting Lokale Omroep Oudewater) is in 1993 opgericht als een vrijwilligersorganisatie en is dat nog steeds. Het accent van de programmering ligt grotendeels in het weekend met maatschappelijke kwesties, cultuur, lokale politiek en sport uit de Oudewaterse samenleving en omgeving. Midland FM is te ontvangen via: Midlandfm.net, DAB+ of m.b.v. telefoon of tablet via RadioNed of TuneIn: Midland FM. Dus; wat let u?!

Programmering

Een maal per twee weken presenteren Peter Boere en Wil de Vries op zaterdag Oudewaterse Praat van 10.00 tot 12.00 uur, een programma waarin van alles dat zich in Oudewater op politiek en maatschappelijk vlak afspeelt ter sprake gebracht wordt. Op de andere zaterdag houdt Lambert Reijns in zijn informatieve programma Welkom Weekend u van alles in en rond Woerden op de hoogte. Op diezelfde zaterdag van 18.00 tot 19.00 uur wordt ‘Gast Uit De Streek’ uitgezonden waarin een boeiend verhaal van die speciale gast.

Op de zondag wordt, voor wie het heeft gemist, het programma van de zaterdag herhaald. Maar dan is er ook nog iets extra’s: 18.00 tot 19.00 uur: Lekker Lachen, een cabaretprogramma, en dan schuift de Gast Uit De Streek een uurtje op.

Muziek, politiek en sport

Er valt altijd muziek te beluisteren op radio Midland FM en regelmatig wordt er aandacht besteed aan een bepaald type muziek. Zo is er op dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur non-stop Nederlandstalige muziek met als titel: Rood-Hit-Blauw. OP woensdag wordt van 19.00 tot 21.00 uur voor de liefhebbers van countrymuziek het programma Cross Roads gepresenteerd door Kees de Haan. Aansluitend, tot 23.00 uur, kunnen liefhebbers van jazz genieten van het door Marcel Wolf en Gerard Eenink gepresenteerde programma JazzTime.

Maar ook op zaterdag van 13.00 tot 14.00uur valt er op muzikaal gebied wel wat te beleven. Dan neemt Erwin Holthuijsen in Weekend-Lift de luisteraar mee met dé hits uit de 70’s, 80’s, en 90’s! Tips en suggesties zijn altijd welkom via: radioerwin@gmail.com.

Op zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur zijn er in Sport op Zaterdag sportverslagen uit de regio te beluisteren.

Wie echter ook graag van Oudewaterse Praat zou genieten, moet dus nog even geduld oefenen, want de volgende aflevering vindt plaats op 28 januari.

Aad Kuiper

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 45 minuten geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 1 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 19 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00