Afbeelding
pr

Jupiter dames 1 pakt belangrijke punten in Utrecht

Algemeen

Afgelopen vrijdagavond speelde Jupiter dames 1 tegen UVV/Sphynx dames 1. De dames waren in het nieuw gestoken door hun nieuwe sponsor RVS Montfoort met wedstrijdshirtjes in de nieuwe huisstijl van Jupiter Oudewater. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de nummer 4 en 5 uit de poule.

Ondanks dat de selectie niet helemaal blessurevrij was, konden alle speelsters spelen en werd de eerste set vrij makkelijk gewonnen door Jupiter (16-25).

Ook in de tweede set bleef Jupiter de overhand houden, deze set werd met 18-25 gewonnen.

Ondanks stevig aanmoedigende woorden van coach Marco Spruijt aan het begin van de derde set kwam Jupiter op een achterstand van 6-0 te staan. Om die achterstand weer in te halen lieten de speelsters uit Oudewater zich van hun beste kant zien, en maakte zelfs spelverdeelster Britt Groenewoud een prachtig block. Helaas was het niet genoeg en ging deze set met een setstand van 27-25 naar het team uit Utrecht.

De vierde set ging gelijk op, maar uiteindelijk wist Jupiter uit te lopen door een sterke serve van Shari van der Wilk en Sabine Slootweg. Tegen het einde van de laatste set werd de wedstrijd stilgelegd door een blessure bij de tegenstander. Gelukkig wist Jupiter de focus te houden en wonnen ze met een ace van middenspeelster Vera van Eijk. De eindstand van de laatste set was 25-27. Zo wist Jupiter een belangrijke wedstrijd te winnen met 1-3 en handhaven ze hun vierde plek in de poule.

De komende wedstrijden zullen de dames het zonder spelverdeelster Melissa de Vries-den Butter moeten doen. Wegens zwangerschap was dit voor haar voorlopig de laatste wedstrijd.

De volgende thuiswedstrijd spelen de dames op 10 december in sporthal De Noort Syde. Kom je ze ook aanmoedigen?

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 18 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 20 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00