Saskia Bogaard en John van de Salm.
Saskia Bogaard en John van de Salm. Foto: Aad Kuiper

Bestuurswissel Groene Hart Logies

Algemeen

We kunnen bij De IJsselbode natuurlijk wel wachten tot de Recreatiekrant weer verschijnt, maar dan lopen we wellicht achter de feiten aan. Voor het geval iemand bedenkt eens wat familie, vrienden of kennissen uit te nodigen, maar geen slaapplaats voor ze heeft is de volgende tip misschien wel goud waard: Groene Hart Logies.

Groene Hart Logies bestaat al nu 21 jaar en heeft toevallig juist, sinds 9 november jongstleden, een nieuwe voorzitter: Saskia Bogaard. Zij volgde John van de Salm - hij is eigenaar van accommodatie Mariahoeve-logies in Woubrugge - op die de afgelopen 12 jaar de rol van voorzitter op zich had genomen. Met het verhaal van Carl van Jaarsveld nog vers in ons geheugen, waarin hij vertelde over een grote groep agrarische ondernemers die naast hun boerenbedrijf een andere inkomstenbron trachten aan te boren, is het verhaal dat Saskia vertelt dat deze club bestaat uit 28 zelfstandige, meestal agrarische ondernemers verspreid over het Groene Hart. In totaal hebben ze zo’n 450 bedden ter beschikking. Die ondernemers komen een aantal keer per jaar bij elkaar, verwijzen gasten door naar elkaar, maar bovenal: leren van elkaar. En als een ondernemer denkt zich bij deze club wel goed thuis te voelen, zou die eens kunnen informeren wat de voorwaarden zijn om zich aan te sluiten.

Landelijke accommodaties in het polderlandschap

De landelijk gelegen accommodaties moeten aan afgesproken minimale eisen voldoen; de standaard is hoog. De kamers moeten o.a. vrij ruim zijn met een, afhankelijk van een aantal factoren, minimumaantal m2 en daarnaast extra lange bedden hebben.

“Het Groene Hart is het recreatiegebied bij uitstek om te blijven overnachten,” laat Saskia ons weten, maar wij wisten dat uiteraard al heel lang. Op de website is ook het volgende te lezen: ‘Wij bieden prachtig ingerichte appartementen voorzien van alle luxe en gemakken. Geniet tijdens uw vakantie van een nostalgische vakantieboerderij of een monumentale boerderij midden in het Hollandse polderlandschap. Beleef een zonsopgang met koeien en ga fietsen langs de schapen in de ochtendnevel.’

Saskia vertelt ons ook dat in het gebied van De IJsselbode zich de volgende deelnemers bevinden:
- Het Jaarsveldhof in Willeskop/Montfoort,
- De Groene Hartelijkheid in Haastrecht,
- Neder-Oudland, Achtersloot IJsselstein,
- Hoogenboomlogies in Willeskop/Montfoort,
- De Appelgaard in Gouderak, Krimpenerwaard,
en natuurlijk de accommodatie van Saskia en Pieter Bogaard zelf:
Apud nos Domi in Polsbroek.

Aad Kuiper

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 2 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 3 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 4 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 4 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 5 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 8 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 10 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 13 uur geleden