Afbeelding

Recreatiekrant 2022 verschijnt weer in 40.000 exemplaren

Algemeen

Misschien komt het door de onzekerheden over de reismogelijkheden en misschien wel omdat we de voorgaande jaren ontdekt hebben hoe mooi ons eigen land is. Dit jaar zullen waarschijnlijk meer mensen dan ooit hun vakantie in eigen land doorbrengen of in de eigen streek recreëren. De bezoekers en bewoners van de IJsselstreek kunnen net als voorgaande jaren genieten van de historische dorpen en stadjes, midden in het ‘groene hart van Nederland’. Dit seizoen wellicht nog meer dan anders.

HistorieRIJK in het Groene Hart

Het thema van de recreatiekrant 2022 is ‘HistorieRIJK’ in het Groene Hart’ omdat er heel veel activiteiten en evenementen worden georganiseerd rond herdenkingen en lustrums. De Stichting Oude Hollandse Waterlinie (SOHW) viert dat 350 jaar geleden de linie in het rampjaar 1672 de Fransen in hun opmars stuitte om de ‘Zeven Verenigde Nederlanden’ onder de voet te lopen. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden herdenkt 900 jaar waterbeheer, het gemaal de Hooge Boezem bestaat 150 jaar, de stad Woerden viert haar 650-jarig bestaan en Gouda haar 750-jarig bestaan.

Tiende recreatiekrant

Deze tiende recreatiekrant wordt weer, zoals u van ons gewend bent, een krant die in een oplage van 40.000 exemplaren huis-aan-huis wordt verspreid in Ammerstol, Benschop, Bergambacht, Berkenwoude, Cabauw, Driebruggen, Haastrecht, Hekendorp, Linschoten, Lopik, Lopikerkapel, Montfoort, Oudewater, Papekop, Polsbroek, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist en Waarder. Daarnaast wordt de recreatiekrant neergelegd bij campings, hotels, B&B’s restaurants, vvv/tip-kantoren en andere toeristische plekken.

Het bewaarexemplaar biedt bezoekers en bewoners van de IJsselstreek een overzicht van wat er zoal te zien en te beleven is in het gebied tussen IJssel en Lek. Wilt u een dag, weekend of misschien een week uit? Alleen, met gezin of vriendengroep? De IJsselstreek biedt u een breed scala aan mogelijkheden. Voor ieder wat wils. Van het genieten van de natuur en de rust tot het bezoek aan de vele evenementen en activiteiten. Daarover gaat deze krant. Welkom in de IJsselstreek!

Afbeelding
Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 15 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 17 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 22 uur geleden
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00