De prijs voor deze winnende foto zit in een mooie envelop van TIPen zal Ria ongetwijfeld op een Oudewaters terras gaan besteden;wellicht maakt iemand dan een foto van haar.
De prijs voor deze winnende foto zit in een mooie envelop van TIPen zal Ria ongetwijfeld op een Oudewaters terras gaan besteden;wellicht maakt iemand dan een foto van haar. Foto: Aad Kuiper

Ria de Wit wint fotowedstrijd TIP

Algemeen

Dat Ria de Wit de fotowedstrijd die TIP organiseerde gewonnen heeft zal niet echt iemand verbazen. Zij stuurt zo vaak schitterende foto’s naar De IJsselbode dat iedereen een mooie foto met daaronder haar naam wel een keer voorbij heeft zien komen. Maar de foto waar ze mee won toont heel duidelijk haar talent om op een opvallend creatieve wijze met een ‘opdracht’ om te gaan. Oordeel zelf.

‘Beklim de Michaëlstoren en maak een foto van het bijzondere interieur, van de luidklokken of van het schitterende uitzicht,’ stond er in de Recreatiekrant van 2022 te lezen. Trudi van Eck van TIP en Wil van der Heiden, rondleider op die toren en bijna professioneel amateurfotograaf, vormden de jury. “We hadden de keuze uit meerdere ingestuurde foto’s en het was enerzijds best lastig kiezen, anderzijds sprong deze foto er wel als een heel bijzondere uit,” vertelt Trudi.

Wil: “Je hebt je niet helemaal aan de opdracht gehouden, want je hebt niet zoals velen doen in de toren, vanuit de toren of de toren van onderaf gefotografeerd, maar via beneden naar boven; wat een bijzondere vondst. Een enorm creatieve benadering.”

Ria de Wit reageert onmiddellijk: “Het lijkt zo gemakkelijk, maar ik ben er heel lang mee bezig geweest; dan was er te veel golfslag, dan was het weer niet helder genoeg of juist te helder en zo was er regelmatig iets. Maar ik ben blij dat deze foto zo goed gelukt is en in de smaak viel.”

Terwijl Wil van de Heiden juist graag volwassen mensen en kinderen fotografeert (denk aan zijn foto’s bij de intocht van Sinterklaas en tijdens Halloween, red.) gaat de voorkeur van Ria de Wit uit naar de natuur, waarvan iedere lezer van De IJsselbode ongetwijfeld wel eens getuige is geweest.

“Ik ben al begonnen met fotograferen toen ik een jaar of tien geleden een kleinzoon kreeg. Dat deed ik met een simpel toestel en dat gebruik ik nog. Ik kan dat vrij gemakkelijk meenemen, want dan kan ik een foto maken wanneer ik dat wil. Het liefst fotografeer ik iets uit de natuur. Ik word er helemaal blij van als ik bijvoorbeeld de eerste purperreiger weer zie.” Wil van der Heiden: “Daar gaat het om; dat je iets ziet en hoe je dat dan wilt fotograferen. Dat gaat je duidelijk heel goed af.”

Aad Kuiper

De winnende foto van Ria de Wit.
Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 16 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 18 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 23 uur geleden
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00