Afbeelding

Bourgondisch genieten

Algemeen

Het kan nog steeds, tot groot genoegen van de horeca. Alles is gelukkig weer een beetje normaal geworden We kunnen nog steeds de terrassen op en lunchen en dineren in de restaurants … Dit stond geschreven in ‘Uit in de IJsselstreek’ van 15 juni en daarin werden alle puike eetgelegenheden in Oudewater, Montfoort en Linschoten in het stralende zonnetje gezet. Maar ‘Uit in de IJsselstreek’ mag al die plekken in Haastrecht, Vlist en nog elders, maar wel in de IJsselstreek (!), waar je van een hapje en een drankje kunt genieten, niet links of rechts laten liggen. Zeker niet en daarom hier deel twee van bourgondisch genieten in de IJsselstreek. Overigens hebben we bij De IJsselbode niet alles op waarheid beproefd, maar hebben we de verschillende eetgelegenheden op hun woord geloofd, behalve één. Die zeggen en schrijven niets over zichzelf, maar de commentatoren spreken, wat ons betreft, voor zich.

Portofino

Bij Portofino zijn ze de klant graag van dienst en doen er dagelijks alles aan om de Italiaans keuken optimaal te presenteren, laten ze weten. Pizzeria en Grillroom Portofino zijn inmiddels al jaren een begrip in Haastrecht in omstreken, want in 2006 alweer startte A. Murat in de Hoogstraat zijn bedrijf. Samen met het personeel wist hij al snel het vertrouwen te winnen van plaatsgenoten, maar ook van pizza- en grillliefhebbers uit de wijde omgeving.
www.portofino-online.nl

Proeflokaal Bregje

Proeflokaal Bregje vertelt dat ze staan voor lekker én betaalbaar eten en voeren de slogan: lekker eten voor een vaste prijs. De heerlijkste gerechten, met zorg samengesteld en vergezeld door een brede selectie bieren en wijnen. Alles voor een goede prijs. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag eet je drie gangen voor 15,50 euro. De rest van de week voor 17,50 euro. Ze vragen zich af, waarom je zelf nog zou koken.
www.proeflokaalbregje.nl/uit-eten-in-haastrecht

Restaurant IJsselborgh

Restaurant de IJsselborgh is te vinden aan de rivier de IJssel in de dorpskern van Haastrecht. Het ligt naast de ophaalburg en is gevestigd in een oud karakteristiek pand. Sinds 1996 staan Henk en Monique Kalkman garant voor een smakelijke lunch op het terras, een heerlijk diner, een feestelijke high tea of een onvergetelijk dinerfeest. Sinds 2012 is er een ‘all inn formule’ aan de menukaart toegevoegd: ‘Goed eten voor een scherpe prijs inclusief drankjes’, maar niet op alle dagen. Met een kleine a la carte kaart worden de iets luxere gerechten aangeboden. Ze verzorgen eventueel bij de IJsselborgh ook de catering thuis én op dinsdag tot en met zondag is het ook mogelijk om diverse gerechten af te halen. Luxer kan haast niet.
www.deijsselborgh.nl

Restaurant het Witte Hof

Midden in Haastrecht ligt Het Witte Hof, een bijzonder gebouw, gelegen in één van de oudste delen van Haastrecht. Het pand werd in 1840 gebouwd als burgemeesterswoning voor Marcellus Bisdom van Vliet. Hij woonde hier maar kort. In 1877 nam hij zijn intrek in een familiewoning die hij even verderop aan de Hoogstraat liet bouwen, het huidige Museum Bisdom van Vliet. Met de jaren is er veel veranderd en verbouwd maar de eclectische voorgevel en de dubbele klokgevel aan de achterzijde zijn nog authentiek. In 1960 werd Het Witte Hof een horecagelegenheid en is sindsdien niet meer als zodanig uit Haastrecht weg te denken. Tegenwoordig is aan de voorzijde de brasserie gevestigd, terwijl je ‘s zomers terecht kunt op een terras aan de Hollandsche IJssel. Ook daar kun je niet alleen eten, maar ook een feest laten organiseren en zeker genieten, want ‘je voelt je vooral echt even thuis’.
www.hetwittehof.nl

Over de Brug

Over de Brug wordt veel bezocht door wandelaars en fietsers die van de prachtige omgeving komen genieten, maar ook de mensen uit de wijde omgeving weten het restaurant te vinden. Ze komen vaak voor een lunch of diner, maar gewoon een kop koffie met een heerlijk huisgemaakt gebakje, een verfrissend drankje of een aangeklede borrel kan natuurlijk ook. Hotel Over de Brug biedt ook verschillende arrangementen aan in hun prachtige omgeving midden in het Groene Hart; onder andere kano-, wandel- en fietsarrangementen in combinatie met een overnachting.
www.hoteloverdebrug.nl

De Pauw

Chinees Indisch Restaurant “De Pauw” is het restaurant dat niet laat weten waar ze voor staan, maar publiceert slechts een gigantische lijst aan uiteenlopende gerechten waar je uit kunt kiezen, maar wat je aan complimenten leest… Enkele voorbeelden: ‘alles was héérlijk; of je nu laat bezorgen, of er gaat eten, of zelf haalt: gewoon altijd TOP, en alles vers … héérlijk gewoon; ik fiets er ook wel eens naar toe over de dijk en dan is er altijd een warm welkom … heerlijk gegeten, en super gezellige bediening … het is altijd een warm welkom hier en het eten is heerlijk; wij gaan hiervoor echt naar Haastrecht … het eten is altijd goed en heerlijk, de bediening altijd top en je krijgt in het restaurant zeker een goed gevoel omdat het een warm bad is … bij bezorging is het altijd snel, warm en overheerlijk.’ Dit zegt genoeg lijkt ons.
www.de-pauw-haastrecht.nl

De Vlisterstee

Gelegen in Vlist met een heerlijk terras aan het prachtige riviertje de Vlist, geopend voor lunch, diner of gewoon een lekker bakkie met of zonder gebak, terwijl ze ook aan catering op locatie doen.
www.vlisterstee.nl

Café de Vlist

‘Café de Vlist is van oudsher een pleisterplaats voor de natuurliefhebber.’ Langs het riviertje de Vlist, gelegen tussen de zilverstad Schoonhoven, de heksenwaagstad Oudewater en de kaasstad Gouda, staan tal van mooie boerderijen en … Café de Vlist. Het wordt gevonden door zakenlui, vissers, wandelaars, fietsers, motorfanaten, schaatsers, kanovaarders, solexrijders. Ze gaan naar Café de Vlist om van koffie met appelgebak, de uitgebreide luchtkaart en een borrel met bittergarnituur te genieten op het terras, of binnen in het bijzonder fraai ingerichte café of de serre met uitzicht op de Vlist.
www.cafedevlist.nl

Goejanverwelle

Uitspanning Goejanverwelle is een gezellige brasserie met heerlijke afhaalgerechten, midden in het Groene Hart die uitnodigt tot ‘een verfrissende pitstop’ op het terras tijdens een mooie wandeling of fietstocht.
www.uitspanning-goejanverwelle.jimdosite.com

Dijketelg

Eetcafé ‘De Dijketelg’ is gelegen in Papekop, dat net even buiten het historische stadje Oudewater ligt: van wegrestaurant tot uitspanning, en van bruin café tot zaalverhuur. Zij laten alle gasten zich graag thuis laten voelen door ze eerlijk, vriendelijk en met een gezonde portie humor te verwelkomen
www.dijketelg.nl

Aad Kuiper

Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 18 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 20 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00