Afbeelding

Tips voor een dagje Oudewater

Algemeen

Ben jij voornemens om een dagje naar het prachtige Oudewater te komen? Dan is het natuurlijk wel leuk dat je vooraf een beetje een idee hebt, van wat er nu daadwerkelijk allemaal te doen is. Sterker nog, de meeste mensen vind het prettig om op voorhand alvast een planning te maken. Zo kunnen ze zich tijdens de autorit alvast voorbereiden op wat er komen gaat en weten ze exact wat ze de rest van de dag gaan doen. Oudewater staat bekend op haar prachtige historie en is omringt door prachtige grachten, enkele leuke musea en natuurlijk ook een geweldig stuk natuur. Maar wat is er eigenlijk allemaal nog meer te doen in deze leuke stad? Ondanks dat Oudewater niet heel groot is, hebben ze wel een postkantoor, waar een pakket versturen en ook het overschrijven van de auto, dagelijkse kost is. Mocht je wat naar het buiteland willen versturen is het verstandig om vooraf de HS code op te zoeken.

Tips voor een dagje Oudewater

Breng een bezoekje aan het museum de Heksenwaag

De Heksenwaag is een van de bekendste en oudste bezienswaardigheden van Oudewater. Dit museum vertelt het verhaal van heksen die hier ooit voor hun geloof werden berecht. Het museum geeft ook een overzicht van de geschiedenis van Oudewater en de Nederlandse hekserij. U kunt ontdekken hoe heksen werden berecht, wat voor straffen ze kregen, hoe verschillende geloven werden bekeken in deze periode, en meer.

Huur een boot en verken de grachten van Oudewater

De grachten van Oudewater zijn gewoonweg adembenemend. U kunt enkele pittoreske huizen, kerken en bruggen zien door met een gehuurde boot of kano door het charmante stadje te varen. Vergeet niet om breng een picknickmand en wat snacks mee, zodat u onderweg kunt stoppen voor een pauze.

Bezoek de lokale markten

Oudewater staat het hele jaar door bekend om zijn verschillende markten. Op zondag is er een openluchtmarkt met verse producten van lokale boeren, souvenirs, muziek en entertainment. Tijdens de zomer maanden zijn er ook nachtmarkten met eten en vermaak. Op zaterdag wordt de weekmarkt voor het stadhuis gehouden.

Bezoek een windmolen

Oudewater heeft verschillende historische molens die u kunt bezoeken. Deze prachtige molens zijn gerestaureerd en van dichtbij te bewonderen. U kunt een interessante rondleiding om meer te weten te komen over de molens en hun geschiedenis.

Maak een wandeling in de natuur

Oudewater is omgeven door prachtige natuur. U kunt een ontspannende wandeling maken door de weilanden, bossen en rivieren, of u kunt een fietstocht maken om nog verder te verkennen. Er zijn ook genoeg uitkijkpunten waar u kunt genieten van de schilderachtige uitzichten.

Geniet van een heerlijk diner

Oudewater heeft verschillende fantastische restaurants die traditionele Nederlandse gerechten met een moderne twist serveren. Of u nu op zoek bent naar een intiem diner of een levendige sfeer, u zult zeker de perfecte plek vinden om te genieten van lekker eten en goed gezelschap. Geniet van uw dag in Oudewater!

Tot slot

Het is duidelijk dat Oudewater de perfecte bestemming is voor een spannend en gezellig dagje uit. Dit charmante stadje heeft zoveel te bieden, van interessante musea en historische molens tot prachtige grachten, natuurwandelingen en heerlijke restaurants. Met al deze dingen om te doen, zult u zeker een geweldige tijd hebben in Oudewater!