Tentoonstelling door Max van Essen
Tentoonstelling door Max van Essen

Nieuwe expositie Streekmuseum Krimpenerwaard

Algemeen

In het Streekmuseum Krimpenerwaard is een nieuwe expositie te bewonderen van vier kunstenaars uit de Krimpenerwaard: Jannie van Essen uit Schoonhoven, Nora van Krimpen uit Krimpen a/d IJssel, Ina Verkaik uit Lekkerkerk en Anneke Slappendel uit Ouderkerk a/d IJssel. 'Oost West Kunstwaard Best' laat de Krimpenerwaard zien door de ogen van deze kunstenaars.

Oost West Kunstwaard Best

De Krimpenerwaard is een landschap met vele gezichten. Van oost naar west: dorpen vol historie, boerderijen, molens, weilanden met koeien, natuurgebieden en rivieren. Wie heeft zich niet verwonderd over het rijke landschap? Vier kunstenaars, allen uit de Krimpenerwaard, laten zich ook verwonderen door de natuur die de Krimpenerwaard biedt. Alle vier maken zij werken die geïnspireerd zijn op het landschap om hen heen. Alle vier met een andere blik, hetgeen zorgt voor een grote diversiteit - net zo divers als de natuur en het landschap van de Krimpenerwaard.

De kunstenaars zijn alle vier aangesloten bij de vereniging KrimpenerKunstwaard en de expositie is nog te zien tot en met 31 oktober. Goed nieuws: u kunt nu op nog meer momenten het Streekmuseum bezoeken, want de openingstijden zijn verruimd. Het museum is nu geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Het Streekmuseum Krimpenerwaard is te vinden aan de IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel tel. 0180-514688.

Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 16 uur geleden
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 23 uur geleden
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande gisteren
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 3 mei, 12:00
Afbeelding
Voetbalprogramma 3 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 3 mei, 09:00