Afbeelding
pr

Het aangepaste feestje tijdens Open Monumentendag Oudewater wordt iets verder aangepast

Algemeen

De OMD-werkgroep is nog steeds blij met wat er is maar zij zullen hun feestje toch terug moeten schroeven: geen muziek en quiz op de Markt. Kom vooral niet met een picnickkleedje of klapstoeltje naar de Peperstraat of Korte Havenstraat. Alle coronamaatregelen ten spijt is men bang voor opstoppingen, dus zien zij hun genoodzaakt de vergunningsverlener hierin te volgen. Zij kunnen deze zienswijze ook wel begrijpen, dus ‘no hard feelings’.

De muzikanten zijn afgezegd maar de quiz verhuist naar de Radio. Midland FM, radio voor Oudewater en omstreken gaat zaterdag 12 september vanaf 10.00 uur de opening van de Monumentendag uitzenden, dus iedere belangstellende kan toch deelgenoot zijn van de gebeurtenissen op het Stadskantoor. Aansluitend gaat de quiz van start. Dus stem vooral af op 107.5 en zorg dat je met pen en papier klaar zit om de antwoorden op te schrijven.

Voorzie je antwoorden van naam en contactgegevens en lever dit in bij het TIP-kantoor. Dit kan t/m zaterdag 19 september.

Tevens zendt Midland FM op zondag aanstaande tussen tien en elf uur een compilatie uit met verslag van de dag.

Verder blijven alle activiteiten op Open Monumentendag in tact.:

Open Monumentendag Oudewater 2020

Op zaterdag 12 september 2020 zijn tijdens Open Monumentendag meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Kom dan ook naar Open Monumentendag Oudewater 2020 en stap een binnen in een van de mooie gebouwen die Oudewater rijk is.

Open Monumentendag Oudewater

Ook Oudewater neemt deel aan de Open Monumentendag op zaterdag 12 september 2020.  Het volledige programma wordt in de loop van september steeds verder uitgebreid. Raadpleeg deze website regelmatig en houd ook  onze Sociale Media in de gaten. Via Facebook en Twitter informeren wij u ook.

De hele stad staat bol van activiteiten. Kom ook genieten van de mooie monumenten in het prachtige historische centrum van Oudewater. Het stadhuis, diverse kerken en monumenten zijn opengesteld.

Wees van harte welkom in onze mooie stad. Geniet van prachtige monumenten, niet alleen de gebouwen, maar ook de monumentale kunst, die te bewonderen is.  Maak er een dagje uit van en ervaar Oudewater!

Meer over Open Monumentendag Oudewater

St. Franciscuskerk aan de Kapellestraat, geopend vanaf 9.30 uur.  De kerk is  jarenlang gerestaureerd en zeer de moeite waard om deze te bezichtigen. Entree is gratis. Giften zijn welkom.

De Grote of St. Michaelskerk  in de Noorderkerkstraat. Deze kerk is de gehele dag te bezichtigen. Entree is gratis.

Eveneens in de St. Michaelskerk wordt om 15.00 uur een speciaal kinderconcert uitgevoerd met een vertelling door Bert Rebergen en stadsorganist Gerben Mourik.

Bekijk en krijg uitleg over het schilderij “Het Weeshuis” in het Stadskantoor op de Waardsedijk 219. Elk uur op het hele uur, door Nettie Stoppelenburg, vanaf 11 uur.

Touwmuseum “de Baanschuur”,  Reijersteeg (zijstraat van de Leeuweringerstraat).

Museum Heksenwaag in de Leeuweringerstraat. Geopend vanaf 11.00 uur en gratis toegankelijk op vertoon van de museumjaarkaart.

Trekvaert op Den Onthaestingh, info bij het TIP kantoorLeermonumenten pop-up-quiz over Oudewater.,

Flaneren door eeuwenoude straatjes. Haal bij het TIP, Leeuweringerstraat 10, de speciale thema wandeling “Leermonumenten”. Ga vervolgens in de etalages van de winkels in de binnenstad de klassenfoto’s bekijken van de ondernemers en doe mee aan de wedstrijd “Raad de plaat”.Voor alle bezoeken  aan locaties geldt wel “VOL = VOL”. Wij houden de Corona maatregelen serieus. Wilt u dat ook doen?

Adres TIP kantoor : Leeuweringerstraat 10, tel. 0348561628

Let op de coronamaatregelen: houdt anderhalve meter afstand van elkaar, kom niet naar de stad als u gezondheidsklachten heeft en volg de looproute.

Afbeelding
Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 15 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 22 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00