Gerard van Hooff

Wedstrijd vol onvoorspelbaarheid

Linschoten - NSV’46 3-4

Zo spannend als de einduitslag zou kunnen uitstralen was de wedstrijd niet. Wel werd het een partij met een onvoorspelbaar verloop. Dat bleek al na 40 seconden toen Joey van Kouwen de bal achter NSV-doelman Bas Kalshoven tegen de touwen werkte. Balverlies van verdediger Stefan van Tol was er debet aan. Of hij het thuistenue van Linschoten verwarde met het eigen tenue zal een raadsel blijven. Van Kouwen profiteerde zonder schroom: 1-0. Vahid Demirbas kreeg aansluitend ook een kans toebedeeld, maar vond de doelman op zijn weg.

Linschoten koos er min of meer vanzelf voor om de plotse voorsprong te koesteren. Slechts twee spitsen, De Vormer en Demirbas, bleven voorin hangen, de overige aanvallers trokken zich terug op het middenveld om van daaruit de tegenstoten op te zetten. Aanvankelijk wisten de mannen uit Noorden weinig uit te richten. Slechts een tweetal hoekschoppen brachten enig gevaar. Na een kwartier spelen moest Rueben Keereweer geblesseerd zijn plek afstaan aan Daan Roozenboom. Het spelen van de ‘lange bal’ verliep enigszins problematisch en ook in de verdediging maakte de thuisclub een rommelige indruk.

Communicatie

Men leek zonder afspraken te voetballen en dat leverde soms veel ruimte op voor de Noordense spitsen. Nog niet had Kalshoven De Vormer het scoren belet of aan de overzijde combineerde NSV eenvoudig door het hart van de verdediging en liet Casper van der Hoorn zich feliciteren met de gelijkmaker; 1-1 (23e min). Meteen liet invaller Roozenboom zijn specialiteit zien - het halen van de achterlijn -, maar de mee gesnelde De Vormer trof een tegenstander. De gasten beleefden hierna een periode waarin zij konden bogen op meer balbezit op basis van meer rust in de ploeg. Wel liep verdediger Mike Valentijn tegen een gele kaart aan na een overtreding op Roozenboom. In de 38e minuut kwam NSV op voorsprong. Nadat Mitchell Pijpers het karwei niet geheel had kunnen klaren assisteerde Michael van Koert van de opendoel-situatie; 1-2. In de slotfase van het eerste bedrijf werd Noordens appel om een strafschop weggewuifd door de arbiter.

Andere laatste linie

Verdedigend had coach Pieter Ooms de zaak in de pauze omgegooid. Niet alleen was Dion Braakensiek vervangen door Nick de Langen, maar op Vincent van Eijk na waren de posities anders ingedeeld. Al na 5 minuten moest die ook vervangen worden na een blessure aan het gezicht. Tom Mooij kwam in het veld en de volgende positieruil was een feit; spelen met een nieuw centrum; Lievense/Den Boer. Dat ging naar behoren, want de instelling van de thuisclub was energieker dan voor de rust. Dat leverde wel mogelijkheden op met een hogere handelingssnelheid en een zekere gejaagdheid als wapen. Daan Roozenboom verscheen meerdere keren op zijn favoriete stek -de lijn, maar bij gebrek aan aansluiting sorteerden zijn passjes geen gevaar. Toen hij voor eigen succes ging lag de doelman paraat in de korte hoek.

In 4 minuten voorbij? Of toch niet?

Pal hierna sloegen de bezoekers tweemaal toe. Was in de 63e minuut het doel van de Linschotenaren door de volledige verdediging verlaten waardoor de man van het eigen doelpunt -Van Tol- zijn eerdere fout kon wegpoetsen (1-3), in de 66e minuut zag linksbuiten Van der Hoorn zijn diagonaal afstandsschot door iedereen gemist worden; 1-4. Zelfs het scorebord raakte erdoor van streek en gaf per abuis 1-5 aan. De wedstrijd leek meer dan gespeeld. Er zat echter een Linschotens addertje onder het kunstgras en wel in de persoon van invaller Benjamin Borst. Vier minuten na het begin van zijn invalbeurt verschalkte hij de doelman met een fraaie lob; 2-4 (70e min.) Een tweede gele kaart voor NSV’s Mika Valentijn bezorgde Linschoten een overtalsituatie en een toegekende strafschop net hierna was goed voor een derde doelpunt van de thuisploeg; 3-4. Tom Mooij joeg de bal hard door het midden. NSV koos terstond voor consolideren van de stand, de overtredingen werden wat harder en zelfs het publiek liet zich horen. De Linschotenaren speelden in deze fase opvallend gedisciplineerd om de bal in bezit te kunnen houden en toe te slaan. Doelman Kalshoven gaf geen krimp. Hij bleef soeverein in de lucht, gooide er een ‘Antony’tje’ tegenaan en vond in de paal naast zich een perfect maatje. In de slotseconden vloog nog een kopbal over de lat.

Neen tegen vijfde klasse

Ploegen als Linschoten en NSV hebben de doelstelling voor het seizoen al bijgesteld. Naar boven kijken doen zij beide niet meer. NSV wil eerst de 30 punten binnen hengelen en Linschoten kijkt argwanend naar de vier onderste plaatsen. Je wilt immers niet naar de vijfde klasse.

Sorry, die duw in de boarding was ietsje te fors(wel een blessure en een wissel voor Thomas Hoogenboom)