Angstige gezichten bij de verdedigers van Linschotendie doelman Demirbas bijstaan. Gerard van Hooff

Kansloze missie in Harmelen

SCH’44 - Linschoten 4-0

Twee totaal verschillende elftallen troffen elkaar in Harmelen. Bij de thuisclub zit nog enige frustratie over het feit dat de overgang naar het zaterdagvoetbal een ongewild verblijf in de vierde klasse heeft opgeleverd. Immers, de Harmelaren moesten afscheid nemen van de tweede klasse zondag en de optie snel weer terug te keren naar dat niveau en liefst nog hoger kon niet gerealiseerd worden. Corona frustreerde de zaak en ook kon het verwachte spelniveau niet meer worden bereikt. Er tegenover een gehandicapt vv Linschoten dat enkele basisspelers -Van Eijk en De Langen- miste en zelfs op de wisselbank Daan Roozenboom moest missen.

Met een nog niet geheel opgeknapte Maikel Paling in het doel startte Linschoten voor een handjevol toeschouwers behoudend. Het tempoloze optreden van de thuisploeg was daar mede debet aan. De achterste linie van SCH leefde zich uit in passjes in de breedte, waarbij de bal uiteindelijk altijd via aanvoerder Freek van Driel de weg naar voren ging. Daarbij werden de vleugels nauwelijks benut en vormden ‘in de bal’ komende spitsen het aanspeelpunt. In de 7e minuut verkreeg SCH op die wijze zijn eerste mogelijkheid en trof Dennis de Bree de paal naast Maikel Paling.

Alles op een helft

Het speelveld had zich tot dan toe beperkt tot de helft van de bezoeker. Sam da Cruz trachtte in de 12e minuut namens Linschoten iets terug te doen na balverlies van de geelzwarten. Van zeker 40 meter wist hij doelman Fabian Jaarsveld niet te verschalken. Het enorme veldoverwicht en het onevenredig hoge percentage balbezit van SCH leek de mannen van Pieter Ooms nauwelijks te deren. Af en toe moest er gesprint worden om een bal achter de verdediging te achterhalen, maar meer dan wat hoekschoppen en een enkele kans behoefde niet te worden toegestaan. Rond het half uur haalde Joey van Bommel driemaal achtereen de spreekwoordelijke trekker over, maar evenzovele keren vormde een Linschotenaar het noodzakelijke blok. Eigenlijk vormde het uitvallen van Karoy Swanink (SCH) de inleiding tot het openingsdoelpunt. Zijn vervanger, Hugo Peters, bediende bij zijn eerste balcontact spits Joey van Bemmel zo netjes dat deze de 1-0 op het bord kon brengen (36e min). In de slotminuten van het eerste bedrijf kwam alleen aanvoerder Da Cruz tot een aanvallende actie die de Harmelense verdediging tot actie noopte. Er diende het een en ander te veranderen na de hervatting.

Weg goede bedoelingen

Vroegtijdiger storen en met wat meer pit was de opdracht waarmee de roodwitten na de thee het veld in traden. Het duurde welgeteld 4 minuten en toen was het uit en over voor Linschoten. Isa Kurt werd door de arbiter naar de kleedruimte gestuurd met een rode kaart en aanvoerder Da Cruz moest geblesseerd afhaken. Ook doelman Maikel Paling maakte het uur niet vol en zo moest Linschoten met zijn tienen aan de bak. De laatste illusies verdwenen al in de 53e minuut toen Jasper de Bree de 2-0 liet aantekenen. Nog een ruim half uur moesten staf en spelers de beker tot op de bodem leegdrinken. Aanvallend kwamen de bezoekers nog tot enkele speldenprikjes maar de thuisploeg pijn doen was niet meer aan de orde alle goede bedoelingen en inzet ten spijt. Joey van Bommel was in de 64e minuut doeltreffend; 3-0, Hugo Peters schoot Jeroen Lieverse tegen de grasmat en gelegenheidsdoelman Vahid Demirbas verweerde zich met leeuwenmoed tegen de Harmelense aanvalsdrift. Na een tweetal buitenspeldoelpunten moest hij in de 84e minuut het vierde doelpunt -van Jasper de Bree- incasseren; 4-0. Voor de toeschouwers was het een hele zit en menigeen begaf zich vroegtijdig naar het terras waar een discjockey voor meer vermaak zorgde.