Afbeelding
pr

Nederland leest en dus ook de lezers van De IJsselbode

Algemeen

Vorige week stond er een klein stukje in De IJsselbode waarin vermeld werd dat lezen echt belangrijk is. Laat nu toevallig op 1 november de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start gaan: Nederland Leest en Nederland Leest Junior. Dit jaar is het thema ‘Oud worden, Jong blijven’. In de spotlights staat het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls. Lezers kunnen dit boek gratis ophalen in de Bibliotheek. Ook de jeugd wordt niet vergeten. Voor hen ligt het boek ‘De regels van drie’ van Marjolijn Hof klaar.

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Mevrouw mijn moeder is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is. Iedereen die het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls wil lezen, kan het deze maand (zo lang de voorraad strekt) gratis ophalen in de Bibliotheek in Woerden, Oudewater, Harmelen, Kamerik, Zegveld. En bij de afhaalpunten in het Huis van Ervaring in Montfoort en Linschoten.

Oud worden, Jong blijven: De Bieb helpt

Het thema van dit jaar is uitermate geschikt om de breedte van het werkveld van de Bibliotheek nog eens over het voetlicht te brengen. De hele maand november en december zet de Bibliotheek daarom haar (digitale) cursusaanbod, (digitale) spreekuren, alle onlinetrainingen en cursussen en de hulp bij overheidsvragen in de spotlight. Want iedereen is welkom in de Bibliotheek. Of je nu hulp zoekt bij het aanvragen van de energietoeslag, de zorgtoeslag, een DigiD, gratis OV voor 65-plussers of je wilt zelf leren werken met de computer: De Bibliotheek helpt. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekhetgroenehart.nl.

Aad Kuiper

Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 20 minuten geleden
Sorry, die duw in de boarding was ietsje te fors(wel een blessure en een wissel voor Thomas Hoogenboom)
FC Oudewater laat duur punt liggen in slotfase 2 uur geleden
Een grutto op Het Beloken Land, in een plas drasgebiedje, waar hij zich goed thuis voelt.
Lezing 'Weidevogelwellness Het Beloken Land' 3 uur geleden
Het is weer gelukt een prachtig en 'voor-ieder-wat'-programma te maken voor Koningsdag.
Koningsdag in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Uit het leven gegrepen gisteren
Afbeelding
Opbrengst Reuma collecte 2024 22 apr, 09:00
Afbeelding
Comité 4 en 5 mei Oudewater zoekt meedenkers 21 apr, 19:00
Gerben Olsthoorn (li) en Kees van Schaick in de polders.
Nieuwe gebiedscoöperatie in de polders rond Oudewater 21 apr, 17:00