Afbeelding
Anne-Marie Boere

Oudewaterse fotografe landelijk bekender

Algemeen

Exposeerde Anne-Marie Boere met haar bijzondere foto's in Woerden en later in Oudewater zelf, zijn haar kunstwerkjes nu via Vleuten-De Meern in Waddinxveen te zien. Bert de Rijke die aldaar de scepter voert in de expositiecommissie vond het heel mooie foto's en zorgde er met zijn club voor dat de foto's met de natuur als uitgangspunt, maar met een opvallend fraaie twist, in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen voor mensen uit Waddinxveen en omgeving te bewonderen zijn.

Velen uit de omgeving hier hebben al mogen genieten van de prachtige plaatjes die Anne-Marie ons met geduld, oog voor compositie en detail wist voor te schotelen. Eerder schreven we over haar: 'Heel veel mensen hebben tegenwoordig fotograferen als hobby, maar de foto's van Anne-Marie Boere uit Oudewater zijn duidelijk heel anders. "Ik probeer er een soort kunstwerkjes van te maken", laat ze bescheiden weten. En kunstwerken zijn het; stuk voor stuk. Ze liet destijds weten dat ze Lightroom gebruikt om de foto's, als het nodig is, een klein beetje 'op te halen', maar meer ook niet: "De basis van de foto ligt op de locatie waar ik de foto heb genomen." Ze trekt er in Europa op uit om op bepaalde plekken foto's te maken. Dan kan ze rustig een paar uur op een bepaalde plek blijven zitten om te wachten tot ze dat beeld ziet dat ze graag vast wil leggen. En dan speelt ze zo met de camera dat er een bijzonder boeiend beeld ontstaat. Anderen schreven over haar: 'Anne-Maries hart ligt bij natuurfotografie. Ze weet de natuur op een artistieke manier vast te leggen. De serie foto's kenmerkt zich dan ook door de creatieve invalshoek die gebruikt is bij het maken van de foto's.'

Bij deze expositie staat als uitnodigende tekst: "De uitdaging vind ik iets te creëren wat op het eerste gezicht niet zichtbaar is. Ik kan erg genieten om daarmee te experimenteren. Het levert vaak unieke beelden op, wat mij juist aanspreekt", aldus Boere.

De foto-expositie van Anne-Marie Boere is vanaf 26 oktober tot 7 januari 2021 te bekijken in de raamvitrines in Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein Waddinxveen.

Aad Kuiper

Afbeelding
Afbeelding
Michel van de Hadelkamp, Marja Knotters, Rob Gligoor, Herman van Scheppingen en Joost van Vliet.
BMM had er plezier in 11 uur geleden
Na de tocht door de stad op de platte natte kar, mochten de kinderen de complimenten ontvangen van de wethouder van sport.
OZV jeugd met platte kar naar het stadhuis 12 uur geleden
Inloopbijeenkomst tweede brug in Haastrecht.
Inloopbijeenkomst tweede brug in Haastrecht 13 uur geleden
Afbeelding
Cursus Christendom 14 uur geleden
Op de valreep ging Haastrecht toch nog het schip in.
Onzorgvuldig Haastrecht doet zich te kort 14 uur geleden
Wie pas na de rust op het complex van het Goudse Olympia verscheen en de tweede helft aanschouwde mocht zich min of meer gelukkig prijzen.
Een helft spektakelvoetbal 15 uur geleden
Robin van de Poll met zijn boek 'Van quaat tot erger'.
Het gaat 'van kwaad tot erger' met de Van de Pollen uit Montfoort... 15 uur geleden
Afbeelding
Investeren in vastgoed? 16 uur geleden