Afbeelding

Geen carnaval in Uivergein

Algemeen

Uivergein gaat in zijn 48e carnavalsjaar zelfs niet meer online in het carnavalsweekend 2021! Om dit als voorzitter van de Blauwbaadjes te moeten melden doet pijn in mijn carnavalshart.

Het was begin november al duidelijk dat er geen optocht, officiële carnavalsbijeenkomsten en grootse feesten zouden komen dit jaar. Niet in Oudewater, maar ook niet, in goed gezamenlijk regionaal overleg, bij onze omliggende carnavalsverenigingen.

Het carnaval moet een groot feest zijn voor jong en oud, waar we met de Uivergeinse gemeenschap het leven vieren in al zijn goedheid. Maar helaas zijn de onzekerheden over de ontwikkeling rond de coronapandemie er eerder groter dan kleiner op geworden.

Er zijn grote zorgen om vooral het Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Naast de 1,5 meter samenleving, het handen wassen en het hoesten en niezen in de elleboog is er, voor ten minste twee weken, een avondklok ingesteld. Daarnaast is het minimaliseren van het bezoek aan huis naar één persoon is voor ons als carnavalsvereniging een nog grotere beperking.

Nu even niet

Als carnavalsvereniging hebben we de afgelopen maanden vooral gekeken naar wat er nog wel kan en mag en hoe we daar creatief invulling aan zouden kunnen geven. Toch hebben we in de laatste vergadering besloten om niets te organiseren. We zijn ons ervan bewust dat we niet direct aansprakelijk kunnen worden gesteld voor feestjes achter de voordeur. Wel voelen we ons als organisator van digitale carnavalsfeestjes medeverantwoordelijk voor groepsvorming en feestjes, wat we normaal gesproken ook heel graag willen, alleen door het huidige besmettingsniveau dit jaar nu even niet.

We zullen komende zomer, als de voortekenen ons niet bedriegen, nog zeker aandacht besteden aan dit carnavalsjaar. Dat zijn we niet alleen aan prins Martinus en zijn hofdames Iris en Inge verplicht, maar ook aan onze trouwe leden van de club van 111 en niet in de laatste plaats onze sponsors en overige leden van de raad van 11.

De Blauwbaadjes vraagt iedereen die carnaval een warm hart toedraagt het enthousiasme vast te houden tot in 2022. Het zal dan, veilig en wel, een nog groter carnavalsfeest gaan worden dan wat u van ons gewend bent. Wat hebben we daar nu al zin in!

Alaaff!
Leon Sangers

Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 7 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 8 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 9 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 12 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 14 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 17 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00