Siem van der Burg
Siem van der Burg

Wereldwinkel Linschoten één jaar jong

Algemeen

Een jaar geleden besloten Jennefien van Keulen, Jantine van der Berg en Ingrid Kautz om weer een wereldwinkel in Linschoten te openen. In heel veel steden en dorpen stoppen de wereldwinkels. Zo niet in Linschoten dus. De sprong in het diepe is goed uitgepakt.

Sociale functie

“We hebben in meerdere opzichten een sociale functie”, zegt vrijwilligster Boukje Zaadstra. We verkopen fair trade producten, waardoor we boeren in derdewereldlanden een goed bestaan bieden. We leveren een bijdrage aan het verbeteren van de duurzaamheid van de wereld door tweedehands kleding te verkopen en we hebben een sociale functie in Linschoten. Mensen kunnen bij ons niet alleen mooie en verantwoorde producten kopen, maar kunnen ook bij ons terecht voor een kop koffie of gezellig praatje. We zorgen er ook voor dat het levendig blijft op het dorp.”

Producten

“De komende periode bestaat de helft van onze winkel niet alleen uit tweedehands kleding, maar tot en met de feestdagen ook uit tweedehands speelgoed en kerstartikelen. We willen geen kringloopwinkel zijn maar echt een wereldwinkel, met kleding en eerlijke producten van een goede kwaliteit”, vervolgt Ingrid Kautz.

Nieuwe klanten en nieuwe vrijwilligers

De dames zijn heel tevreden met de resultaten die al in het eerste jaar zijn behaald. We zouden wel graag meer klanten onder de lokale ondernemers willen hebben. Die kunnen we bijvoorbeeld koffie, thee, koekjes, schoonmaakartikelen en kerstpakketten leveren. We hebben al een grote groep enthousiaste vrijwilligers waardoor we op donderdag en vrijdag open zijn van 11.00 tot 15.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

We zouden er graag nog wat vrijwilligers bij willen hebben om de verkooptijden nog iets te kunnen verruimen.

Meer informatie over het aanbod en de activiteiten is te vinden op facebookpagina van de wereldwinkel. Contact is mogelijk via linschotenwereldwinkel@gmail.com of door te bellen met 06 38977405, 06 10167152of 06 40100233.

Siem van der Burg

Siem van der Burg
Afbeelding
Cd presentatie Change of Key 1 uur geleden
Afbeelding
Kampioenen 4 uur geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 18 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 19 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 20 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort gisteren
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 19 apr, 10:00
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 apr, 09:00